Naslovnica Šport Anže Lanišek bo v sredo poskusil izboljšati včerajšnje drugo mesto

Anže Lanišek bo v sredo poskusil izboljšati včerajšnje drugo mesto

Avtor: Spletno Uredništvo

Na tretji postaji novoletne skakalne turneje je včeraj v Innsbrucku zmagal Poljak Emil Koch, medtem ko je slovenske ljubitelje skokov razveselil odlični Anže Lanišek, ki je v Bergislu skočil vse do drugega mesta. Vrhunska forma Lanška pred sredinim, zadnjim dejanjem prestižne turneje obeta veliko. 

Anže Lanišek bo v sredo poskusil izboljšati včerajšnje drugo mestoAnže Lanišek ‘na delu’ na eni starejših fotografij (foto:FB Anže Lanišek/skijumping.pl)

 

Na tretji postaji novoletne skakalne turneje v Innsbrucku je včeraj sicer zmagal Poljak Emil Koch, a so bili tudi v slovenskem taboru lahko izjemno zadovoljni. Slovenci namreč kar tradicionalno težko pridemo do stopničk turneji, oz. na teh 4 prestižnih preizkušnjah (Obersdorf, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck, Bischofshofen). Slovenski as Anže Lanišek pa je v Bergislu pripravil pravo poslastico za slovenske ljubitelje skokov, šampionsko odgovoril po veliki smoli na prejšnji tekmi in sproti preprečil trojno slavje Poljakov.

Po vodstvu Dawida Kubackega s 248,3 točkami pred rojakom Piotrom Zylo, ki je imel le desetinko točke manj, je namreč orel iz Domžal skočil 123,5 metrov, 249,6 točk pa je nato zadostovalo za drugo mesto. “Danes sem res zelo zadovoljen s svojimi skoki, tako kot z rezultatom, tudi z uvrstitvijo na stopničke,” je dejal drugouvrščeni Anže, ki ob tem upa, da bodo v reprezentanci vsi skupaj tako tudi nadaljevali.

Od ostalih Slovencev je Peter Prevc dosegel najboljšo uvrstitev v tej zimi – bil je na solidnem 11. mestu, Cene Prevc se je moral zadovoljiti s 25. mestom, Domen Prevc je po neuspelem skoku končal tekmo na 30. mestu, Žiga Jelar pa je se ni uvrstil v drugo serijo in je svoj nastop zaključil na 35. mestu. Turneja se bo iztekla v Bischofshofnu, kjer bodo kvalifikacije na sporedu jutri (v torek) ob 16.30, tekma pa bo v sredo ob 16.45. 

Anže Lanišek, ki je trenutno v zares vrhunski formi, bo nedvomno v sredo poskusil izboljšati včerajšnje drugo mesto, vendar pa imajo podobne načrte tudi ostali konkurenti. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.