Naslovnica Trendi Ana v Rotterdam z izboljšano verzijo skladbe Amen

Ana v Rotterdam z izboljšano verzijo skladbe Amen

Avtor: Spletno Uredništvo
Ljubitelji Evrovizije bodo letos spet prišli na svoj račun. Glasbeno tekmovanje, ki v nekaterih državah pritegne izjemno veliko pozornosti, se bo v Rotterdamu pričelo že čez dobra dva tedna. Slovenijo bo zastopala Ana Soklič, ki je pred odhodom na Nizozemsko posnela še izboljšano verzijo evrovizijske skladbe Amen.
Ana Soklič najbrž že nestrpno čaka na nastop v Rotterdamu (foto: : Adrian Pregelj/RTV Slovenija)

Služba za komuniciranje Radia in Televizije Slovenija je sporočila, da je letošnja slovenska predstavnica na glasbenem tekmovanju za izbor Pesmi Evrovizije Ana Soklič, tik preden je odpotovala na Nizozemsko, posnela še novo inačico skladbe Amen. Nova verzija pesmi, ki  bo zastopala slovenske barve na Evroviziji, je nastala v sodelovanju s priznano skupino Perpetuum Jazzile.

Z novo različico so se bolj približali gospelu, pri snemanju je sodelovalo več kot 60 ljudi, skladba pa se ponaša tudi s kakovostnim mednarodnim pridihom. »Za glasbo so poskrbeli Ana Soklič, Žiga Pirnat in Bojan Simončič, avtor besedila je poleg Ane in Žiga tudi ameriški avtor več uspešnic Charlie Mason. Med zvezdniškimi imeni letošnje skladbe so nedvomno tudi člani spremljevalne pevske skupine, zbrane okoli Doriana Holleyja, spremljevalnega vokalista Michaela Jacksona,« pravijo z RTV Slovenija.

Skladba Amen bo sicer pred evrovizijskimi kamerami prvič nastopila v prvem polfinalnem predizboru že v torek, 18. maja. Če bo šlo vse po slovenskih načrtih, pa bo nato sledil še finalni nastop, ki bo na sporedu v soboto, 22. maja. Sicer bo v Rotterdamu poleg Ane nastopila še izkušena vokalistka, učiteljica petja in članica skupine Okustični Karin Zemljič. Zanimivo, za Karin bo to že četrta Evrovizija, saj je doslej že spremljala Maraayo, ManuEllo in Leo Sirk.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.