Naslovnica Šport Ameriški milijarder bo pri Romi nasledil drugega ameriškega milijarderja

Ameriški milijarder bo pri Romi nasledil drugega ameriškega milijarderja

Avtor: Spletno Uredništvo

Za italijanski nogomet je poletje tisti čas leta, ko se največ dogaja v ozadju. Prestopi so zlata jama informacij za novinarje in družbene medije, sploh če gre za večje zneske. Tako se je tokrat v ospredju pozornosti znašel 700 milijonov dolarjev vreden posel. Lastnika je namreč ponovno zamenjal en večjih italijanskih klubov – Roma.

 Ameriški milijarder bo pri Romi nasledil drugega ameriškega milijarderja

Roma naj bi sicer danes ob 18.55 na nevtralnem igrišču v Duisburgu odigrala svoj dvoboj osmine finala Lige Europa proti španski Sevilli (foto: FB AS  Roma)

 

Nogometni klub Roma je na svoji spletni strani včeraj sporočil, da je bil dosežen dogovor med večinskim lastnikom AS Roma S.p.A (AS Roma SPV, LLC,) in The Friedkin Group v zvezi s prodajo rimskega kluba. Podpisane so bile uradne pogodbe, italijanski vladni organ, pristojen za urejanje italijanskega trga vrednostnih papirjev (CONSOB), pa je ob tem objavil javni finančni izkaz, s čemer je bil posel dokončno potrjen.

“Veseli me, da lahko potrdim, da smo s koncernom Friedkin dosegli dogovor o prodaji AS Roma. Pogodbe smo podpisali nocoj in v prihodnjih dneh bomo sodelovali pri dokončanju formalnega in pravnega postopka, po katerem se bo klub prešel v druge roke. V zadnjem mesecu sta Dan in Ryan Friedkin izkazala svojo skupno zavezanost k dokončanju tega sporazuma in k pozitivnemu napredku kluba. Prepričan sem, da bodo odlični lastniki,” je izjavil dosedanji prvi mož Rome, Američan Jim Pallotta.

Milijarder Pallotta, ki je rimski klub prevzel leta 2011, je sedaj Romo prodal drugem ameriškemu milijarderju Danu Friedkinu, glavnemu direktorju skupine Friedkin, ki ima sedež v Houstonu. Celotna transakcija je ocenjena na 700 milijonov ameriških dolarjev, oziroma približno 591.040.000 evrov in naj bi bila zaključena do konca meseca avgusta. Po zaključku transakcije bo moral novi lastnik objaviti še razpisno ponudbo za preostale delnice skupine, ki predstavljajo približno 13,4% osnovnega kapitala.

Obe strani sta sicer potrebovali približno 10 mesecev, da sta zaključili posel.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.