Naslovnica Gospodarstvo Promocija je fokusirana na manj obiskane destinacije

Promocija je fokusirana na manj obiskane destinacije

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska turistična organizacija letos poleti še bolj budno spremlja aktualno dogajanje v gospodarski panogi turizma. Na informacije oziroma številke s terena se odziva z dodatnimi aktivnostmi na družbenih omrežjih, kjer doma in v tujini promovira trenutno manj obiskane slovenske destinacije.

Promocija je fokusirana na manj obiskane destinacije

Pravkar poteka okrepljena trženjska podpora manj obiskanim slovenskim destinacijam (foto: SJ)

 

Slovenska turistična organizacija (STO) ažurno analizira podatke o zasedenosti slovenskih turističnih destinacij ter nato svoje aktivnosti osredotoča na tiste, ki potrebujejo več promocijske podpore. Zato so pripravili sveže medijske objave, od sredine julija pa tudi so sprožili tudi manjše oglaševalske kampanje na družbenih omrežjih. Prek novih, namensko fokusiranih objav v družbenih medijih želijo povečati zanimanje za kraje, kjer je bil doslej obisk manjši.

»Že vse od začetka junija, skladno s sproščanjem ukrepov, vezanih na pandemijo Covid-19 in z odpiranjem mej, smo z oglaševanjem Slovenije kot zelene in varne destinacije za poletni oddih na Instagramu prisotni v Nemčiji in Avstriji, skladno z izboljšanjem razmer je sledila tudi promocija na Madžarskem, v Švici, Franciji in Italiji. Oglaševanje vsebinsko nagovarja ciljne skupine uporabnikov, ki smo jih zajeli v 3 ključne segmente: active, lifestyle in wellbeing.

V segmentu active izpostavljamo pohodništvo, kolesarjenje, jame, vodne športe in zelene sprehode, v segmentu wellbeing terme, aquafun in wellness, v segmentu lifestyle pa oglašujemo glamping, mesta in gastronomijo. Oglasi vodijo na posebej pripravljene pristajalne strani na spletnem mestu Slovenia.info, kjer lahko uporabniki raziskujejo bogate vsebine in tudi posebne ponudbe slovenskega turističnega gospodarstva,« so sporočili s STO.

Dodali so še, da so s prihodom meseca avgusta začeli z izvajanjem večje digitalne kampanje za promocijo slovenskega turizma na sedmih pomembnih tujih trgih – v Avstriji, Nemčiji, Švici, Franciji, Italiji, Veliki Britaniji in na Madžarskem.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.