Naslovnica Gospodarstvo Agencija zbira prijave za največji investicijsko-nepremičninski sejem v EU

Agencija zbira prijave za največji investicijsko-nepremičninski sejem v EU

Avtor: Spletno Uredništvo

Javna agencija za promocijo gospodarstva SPIRIT Slovenija je objavila povabilo za sodelovanje na mednarodnem investicijsko-nepremičninskem sejmu EXPO REAL 2020, ki bo med 5. in 7. oktobrom 2020 potekal v Münchnu. Trenutno namreč kaže, da se bo največji investicijsko-nepremičninski sejem v Evropi kljub vsemu le odvil v živo.

Agencija zbira prijave za največji investicijsko nepremičninski sejem v EUPrizor s slovenskega razstavnega prostora na predlanskem sejmu Expo real (foto: Javna Agencija SPIRIT SLOVENIJA)

 

Javna agencija za promocijo gospodarstva SPIRIT Slovenija je spomnila, da investicijsko- epremičninski sejem EXPO REAL v Münchnu poteka že od leta 1998, velja pa za najpomembnejši tovrstni dogodek na v Evropi. Lani je bilo v bavarski prestolnici prisotnih 2.190 razstavljavcev iz 45 držav, poleg tega pa so prešteli več kot 47.000 obiskovalcev, ki so prišli iz 76 držav sveta.

»Agencija s povabilom išče zanimive investicijske projekte s strani razvojno-industrijskih podjetij (‘industrial developer’), regionalnih razvojnih agencij, inženiring, planerskih in projektantskih podjetij, družb za vodenje in izvedbo projektov ter nepremičninskih agencij, ki se bodo skupaj predstavili na razstavnem prostoru SPIRIT Slovenija na sejmu EXPO REAL 2020 v Münchnu,« so sporočili z javne agencije. Sicer bodo vloge zbirali do 25. maja 2020, natančneje do 13. ure tega dne. 

Kot običajno bo agencija podjetjem, ki bodo zadostila pogojem za sodelovanje, zakupila razstavni prostor, izbrala postavljavca stojnice in krila stroške ene vstopnice na izbranega prijavitelja. Lani pa so na primer svoje investicijske projekte predstavili tudi konzorcij razvojnih agencij vzhodne Slovenije (Mariborska razvojna agencija, Razvojni center Murska Sobota, Razvojni center Novo mesto d. o. o. in RRA Koroška), Razvojna agencija ROD Ajdovščina in DUTB d. d.

“Slovenski razstavljavci so bili z izraženim zanimanjem tujih vlagateljev nad njihovimi projekti zelo zadovoljni, prisotnost na sejmu pa je po njihovem mnenju nujna tako z vidika promocije kot tudi vidika ohranjanja in vzpostavljanja stikov z obstoječimi in novimi poslovnimi partnerji. Prednost skupnega nastopa vidijo v povezovanju slovenskih nepremičninskih projektov, ki so v primerjavi z drugimi na sejmu predstavljenimi projekti manjši, zato je bil s skupni nastop za potencialne tuje investitorje tako bolj opazen, zanimiv in privlačen,” so še pojasnili na SPIRIT Slovenija.

 

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.