Naslovnica Magazin 770.000 evrov za Gospodarja

770.000 evrov za Gospodarja

Avtor: Spletno Uredništvo

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za informacijsko orodje »Gospodar«, ki bo omogočil preglednost in enostavno upravljanje z nepremičninami v lasti ali uporabi države. Logo EKP sklad za regionalni razvoj SLO slogan(vri slike: eu-skladi.si)

Skupna višina javnih sredstev, namenjenih za izvedbo projekta, znaša 770.000 evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj pa bo prispeval 80 odstotkov tega zneska oziroma 616.000 evrov.

Namen naložbe je zagotoviti sodobno informacijsko rešitev za evidentiranje in upravljanje nepremičnin v lasti ali uporabi države, ki bo skladna z zakonodajo in predpisi, povezanimi z nepremičnim premoženjem države ter strategijo ravnanja z nepremičnim premoženjem.

Podatki bodo dostopni na enem mestu, povezave na zunanje storitve pa bodo omogočale ažurnost in konsistenco podatkov z drugimi uradnimi evidencami (Zemljiška knjiga, kataster stavb, itd.). Informacijska rešitev bo omogočala obdelavo podatkov o nepremičninah, pripravo statistik povezanih z lastništvom, uporabo in upravljanjem nepremičnin ter merjenje in spremljanje učinkov programov ter naložb povezanih z nepremičninami v lasti države.

To bo omogočalo preglednost nad vsemi nepremičninami v lasti države, upravljanjem neposrednih in posrednih proračunskih uporabnikov ter najemi države.

Ne glede na pombembnost projekta in dejstva, da bo 80% sredstev črpanih iz evropskih sredstev, pa se zdi 770.000 evrov za “Gospodarja” vseeno kar visok znesek.  

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.