Naslovnica Slovenija 2,6 milijona evrov za novo športno infrastrukturo

2,6 milijona evrov za novo športno infrastrukturo

Avtor: Spletno Uredništvo

Vlada Republike Slovenije je oznanila, da v načrt razvojnih programov v letu 2019 umesti devet projektov s področja investicij v športno infrastrukturo. Največ sredstev bo namenjeno izgradnjam novih šolskih športnih dvoran, skupna višina vseh zagotovljenih sredstev pa znaša 2.605.000 evrov. 

26 milijona evrov za novo športno infrastrukturoDržavni organi so sredstva tokrat razdelili med dvorane, smučarski poligon in stadione, kot je ta v Brežicah (foto: Zavod za šport Brežice)

 

Vlada RS je v uvodu pojasnila, da bo sredstva za devet projektov zagotovila s prerazporeditvijo sredstev v okviru proračunske postavke investicije v športno infrastrukturo. Tako bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) namenilo po 100.000 evrov za sofinanciranje ureditve razsvetljave nogometnega igrišča Kranj, za sofinanciranje prenove nogometnega stadiona Brežice, za sofinanciranje osvetlitve stadiona Portoval v Novem mestu ter za sofinanciranje osvetlitve stadiona v Mekinjah.

A to niso najvišje postavke, temveč najnižje. Smučarska zveza Slovenije bo za potrebe poligona v olimpijskem športnem centru nabavila 11 snežnih topov, opremo za topove, ročni sistem za namakanje poligona in 1200 metrov zaščitnih B mrež. Sicer alpsko smučanje močno zaostaja za ostalimi športnimi panogami pri zagotavljanju površin primernih za trenažni proces, zato bo MIZŠ prispevalo 250.000 evrov. Največje državne subvencije pa bodo deležne 4 šole in sicer bo za gradnjo novih športnih dvoran vsaka prejela kar po 488.750 evrov.

Sedanja šolska dvorana Osnovne šole Duplek je povsem dotrajana, zato bodo zgradili novo. Tudi v Mengšu imajo težave s pomanjkanjem prostora za izvajanje športnega in osnovnega izobraževalnega programa na Osnovni šoli Mengeš, zato bodo zgradili novo, nizkoenergijsko večnamensko dvorano Mengeš. Prav toliko bo MIZŠ namenilo še za sofinanciranje gradnje večnamenske športne dvorane pri Osnovni šoli Brezno ter za sofinanciranje nove športne dvorane Osnovne šole Dobrepolje. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.