Naslovnica Šport Pogačar vodi, Roglič je drugi, Mohorič osmi, Colbrelliju pa je bolje

Pogačar vodi, Roglič je drugi, Mohorič osmi, Colbrelliju pa je bolje

Avtor: Spletno Uredništvo
Mednarodna kolesarska zveza UCI je včeraj objavila najnovejšo svetovno letvico za kolesarje v članski kategoriji. Vodi Tadej Pogačar, drugi je Primož Roglič, Matej Mohorič pa se je po senzacionalni zmagi na dirki Milano-San Remo povzpel na 8. mesto. Mohoričev moštveni tovariš Sonny Colbrelli pa se je po ponedeljkovem oživljanju oglasil iz bolnišnice, da se počuti dobro. Zakaj je prišlo do njegovega tako resnega kolapsa, še ni znano.
Pogačar vodi, Roglič je drugi, Mohorič osmi, Colbrelliju pa je bolje

Tako je Matej Mohorič lani osvojil naslov državnega prvaka pred Janom Polancem (foto: SJ)

Mednarodna kolesarska zveza UCI je včeraj objavila najnovejšo svetovno letvico za kolesarje v članski kategoriji. Na prvem mestu je s 5751 točami zanesljivo prvi Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), na drugem mestu je s 4152 točami Primož Roglič (Jumbo Visma), Matej Mohorič (Bahrain Victorius) pa se je po senzacionalni zmagi na dirki Milano-San Remo kot tretji Slovenec povzpel med najboljših 10 na svetu in sicer na 8. mesto.

Prav aktualni slovenski prvak na cestnih dirkah Matej Mohorič pa si je včeraj najbrž pošteno oddahnil, ko je njegov moštveni kolega Sonny Colbrelli javil iz bolnišnice, da mu gre na bolje. Italijanu (ki je na včerajšnji lestvici Mednarodne kolesarske zveze na šestem mestu) je namreč takoj po koncu ponedeljkove etape Dirke po Kataloniji postalo slabo, zato se je nenadoma zgrudil in so ga morali oživljati.

Stanje Colbrellija, ki naj bi prejšnji teden prebolel bronhitis, se je včeraj že toliko izboljšalo, da se je kolesar sam javil iz bolnišnice. Pojasnil je, da se spominja ciljnega sprinta, prihoda v cilj in prvih požirkov vode, potem pa se je zbudil v bolnišnici. Vmes so Italijana oživljali (podobno kot danskega nogometaša Christiana Henriksena) in čeprav se je vse končalo odlično, doslej pravih vzrokov za njegov nenadni kolaps še niso oznanili.

Dokler ne bo povsem jasno, kaj je bil pravi vzrok za nepričakovan kolaps, Sonny ne bo smel tekmovati. Sicer so se kolesar in vsi njegovi najbližji močno prestrašili, o predčasnem koncu kariere pa zaenkrat še ni bilo govora.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.