Naslovnica Slovenija V Dobrodelnem tednu so zbrali prek 90.000 evrov

V Dobrodelnem tednu so zbrali prek 90.000 evrov

Avtor: Spletno Uredništvo
Pravkar se je zaključil letošnji ‘Dobrodelni teden’ Zveze prijateljev mladine Slovenije in RTV Slovenija. V akciji, ki je potekala med 13. in 20 decembrom, so zbrali več kot 90.000 evrov. Denar bo namenjen za mlade in za družine, ki se nahajajo v različnih stiskah. Do petka pa poteka še dobrodelna dražba legendarne Magnificove obleke iz filma Stereotip.
Slavna rdeča obleka je delo žene Barbare Pešut in priznanega krojača Franja Tivadarja (foto: osebni arhiv Magnifica)

Letošnjo skupno dobrodelno kampanjo Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) in RTV Slovenija so poimenovali ‘Eno srce’. V njej so povezali tri socialno-humanitarne programe in sicer ‘Sapramiškin sklad’, ‘Adin štipendijski sklad’ in ‘Pomoč družinam’. V enotedenski dobrodelni akciji je sodelovalo šest oddaj TV Slovenija, ki so vsak dan predstavljale različne teme in primere, s katerimi se na ZPMS pogosto srečujejo med svojimi aktivnostmi.

»Sredstva so se zbirala cel teden, dobrodelni projekt in poziv k zbiranju sredstev pa so predstavljali v oddajah Tednik, Dobro jutro, Infodrom, Krompir, Vikend paket in kvizu Vem!, prek družabnih omrežij so se akciji pridružili tudi ustvarjalci oddaje V petek zvečer, projekt pa so podprli tudi na Radiu Slovenija in spletnem portalu www.rtvslo.si. Dobrodelna akcija se nadaljuje vse do 24. decembra.

Zveza prijateljev mladine Slovenije namreč skupaj z www.rtvslo.si organizira dobrodelno dražbo obleke Magnifica, ki je pomembno zaznamovala njegovo kariero in jo je podaril v dobrodelne namene,« sporočajo z RTV SLO in ZPMS. Dodali so še, da gre za dražbo legendarne Magnificove obleke iz filma Stereotip in da bodo dražili vse do petka (24. decembra). Sicer pa so med Dobrodelnim tednom skupaj zbrali točno 90.922 evrov.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.