Naslovnica Trendi Zvok Svobode končno tudi v slovenskih kinodvoranah

Zvok Svobode končno tudi v slovenskih kinodvoranah

Avtor: Spletno Uredništvo
V prihajajočem tednu se v slovenskih kinodvoranah obeta več novosti, vendar med njimi ena posebej izstopa. Film se imenuje ‘Zvok svobode’ oz. ‘Sound of Freedom’, govori o mednarodni trgovini z otroki, posnet pa je bil po resničnih dogodkih. Film sprožil tudi vrsto polemik o tem, kdo dejansko stoji v ozadju mednarodne trgovine z otroci…
Zvok Svobode končno tudi v slovenskih kinodvoranah

Gre za zelo aktualno tematiko, ki pa v globalnih medijih ni preveč pogosta (foto: FB Blitz Slovenija)

V četrtek, zadnji dan meseca avgusta, bo v slovenska kina prikorakal zelo poseben film. Film ‘Zvok svobode’ oziroma v angleškem originalu ‘Sound of Freedom’ je bil neodvisno posnet leta 2018 s proračunom približno 14,5 milijona dolarjev. Prvi distributer tega filma bi morala biti družba 21st Century Fox, vendar jo je nato leta 2019 kupila podobno znana družba Disney. Le-t pa je nato ta film, uradno zaradi pandemije, začasno spravila v predal.

Začuda pa filma Disney potem ni razposlal naokrog niti tedaj, ko je bilo korona-krize konec in so se kinematografi po vsem svetu spet odprli za javnost. Šele letos je distribucijske pravice končno pridobila manj znana družba Angel Studios in začela distribuirati film. ‘Zvok svobode’, ki je bil posnet po resničnih dogodkih s področja trgovine z otroci, pa je šokiral javnost, takoj postal uspešnica in hitro presegel 100 milijonov dolarjev prihodkov.

»Po tem, ko zvezni agent reši mladega fanta pred neusmiljeno trgovino z otroki, ugotovi, da je njegova sestrica še vedno v ujetništvu, kar ga popelje na nevarno misijo njenega reševanja. Čas se izteka, zato pusti svojo službo in odpotuje globoko v kolumbijsko džunglo, da bi deklico osvobodil usode, hujše od smrti,« razkriva napovednik filma, kjer v glavnih vlogah igrajo Jim Caviezel, Bill Camp, Cristal Aparicio, Javier Godino, Mira Sorvino, Lucás Ávila, Yessica Borroto Perryman in  Manny Perez.

Režiser je bil Alejandro Monteverde, v Sloveniji pa bo film distribuiralo podjetje Blitz Film. Ker se je film za toliko časa ‘zataknil’ v dveh izmed največjih holivudskih studiev, so se v ZDA pojavile teorije zarote o tem, kdo dejansko stoji v ozadju mednarodne trgovine z otroci. Veliko je bilo natolcevanj, kakšno vlogo naj bi imeli pri tem mediji, studii in celo znani posamezniki, kot je na primer Oprah Winfrey.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.