Naslovnica Gospodarstvo V Piranski občini so že prešli magično mejo milijona nočitev

V Piranski občini so že prešli magično mejo milijona nočitev

Avtor: Spletno Uredništvo
Iz turističnih struktur Občine Piran prihajajo odlični podatki o obisku gostov v mesecu juliju, s čemer so že pred nekaj tedni prešli magično mejo milijon nočitev od pričetka letošnjega leta.
V Piranski občini so že prešli magično mejo milijona nočitev

Družinski izlet na kolesih s piransko Punto v ozadju (foto: TZP/Tomo Jeseničnik)

S Turističnega združenja Portorož (TZP) prihaja vest, da so v mesecu julija v piranski občini, oziroma na ‘Destinaciji Portorož &Piran’ ustvarili kar 334.584 nočitev. Od tega so dve tretjini vseh obiskovalcev predstavljali tujci, med njimi pa je bilo največ Avstrijcev, Madžarov, Nemcev, Čehov in Italijanov. Podatki kažejo tudi, da je bilo približno 50 % nočitev ustvarjenih v hotelih, preostalih 50 % pa v drugih nastanitvenih objektih.

Čeprav Portorož v mesecu juliju vsaj na prvi ogled ni bil ravno nabito poln gostov, pa so zelo dobri julijski podatki popravili tudi skupni seštevek obiska od pričetka letošnjega leta. S TZP so še potrdili, da so po podatkih portala ttaksa.si v prvih 7 mesecih leta že prešli magično mejo milijon nočitev. Našteli so namreč 1.014.294 nočitev, kar je hkrati samo za 2 % manj kot lani v enakem obdobju, ko so slovenski gosti še koristili turistične bone.

 »Letošnja turistična sezona poteka po pričakovanjih. Junija smo sicer zabeležili manj domačih gostov, ki so lani še koristili turistične bone, hkrati pa je našo destinacijo obiskalo več tujcev. Število prenočitev julija letos za 3 odstotke presega lanskoletne julijske rezultate, za dva odstotka pa število prenočitev leta 2019, ki velja za referenčno leto,« je ob tem povedal Aleksander Valentin, v. d. direktor TZP.

Po napovednih TZP in hotelirjev bo glede obiska zelo uspešen tudi mesec avgust, poletna sezona pa se bo na podlagi trenutnega povpraševanja in tudi visokih temperatur zagotovo podaljšala še dolgo v jesen, če seveda ne bo kakšnega nepričakovanega ekstremno dolgega obdobja padavin.

 

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.