Naslovnica Šport Zlata Tina, srebrna Kaja in bronasta Andreja

Zlata Tina, srebrna Kaja in bronasta Andreja

Avtor: Spletno Uredništvo
Judo je disciplina, ki je v zadnjih dveh desetletjih Sloveniji prinesla največ medalj z najpomembnejših mednarodnih tekmovanj. Ta lepa tradicija nabiranja odličij je bila spoštovana tudi tokrat, saj je na Evropskem prvenstvu v Lizboni najprej Kaja Kajzer osvojila srebrno medaljo, nato je Tina Trstenjak osvojila zlato kolajno, slovenski komplet pa je zaokrožila Andreja Leški z bronom.
Bronasta Andreja Leški in evropska prvakinja Tina Trstenjak (foto: Judo zveza Slovenije)

Tina Trstenjak je na Evropskem prvenstvu v portugalski prestolnici Lizboni osvojila nov naslov evropske prvakinje v kategoriji do 63 kilogramov. To je že tretjič, da se je Tina okitila z naslovom najboljše judoistke v Evropi, potem ko je v svoji kategoriji zmagala že leta 2016 v ruskem Kazanu in leta 2017 v poljski Varšavi. “Dosegla sem nov mejnik v slovenskem judu, ker sem prva, ki je osvojila tri naslove evropske prvakinje.

Pred tem tekmovanjem sem prišla sem bolj kot ne zato, da sem imela tekmo in se nisem obremenjevala z rezultatom, ampak je ta na koncu prišel sam,” je po zmagi povedala Tina Trstenjak. Andreja Leški je v isti kategoriji osvojila bronasto odličje, kar je doslej njen največji uspeh v karieri. “Kot prvi dve nosilki bi se s Tino lahko srečali v finalu, to bi bilo res fenomenalno in napisali bi še eno zgodovinsko zgodbo.

Do tega žal ni prišlo, v polfinalu sem naredila napako, ki me je stala finala. Na srečo sem se potem izkazala v borbi za tretje mesto in končno posegla po kolajni na članskih evropskih prvenstvih, ki sem si jo že tako dolgo želela,« je dejala Andreja Leški. Sicer pa je že prvi dan članskega evropskega prvenstva v Lizboni prvo slovensko medaljo in sicer srebrno osvojila Kaja Kajzer v kategoriji do 57 kg.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.