Naslovnica Šport Zlata lisica že trka na vrata

Zlata lisica že trka na vrata

Avtor: Spletno Uredništvo

Okroglih dvajset dni pred 55. Zlato lisico gre mariborskim organizatorjem vse po načrtih. Sicer počasi, toda pravočasno za Zlato lisico in za svetovno prvenstvo, ki sledi takoj po pohorski preizkušnji, prihajajo v formo tudi slovenske smučarke. Prve dni februarja se torej obeta nov slovenski smučarski praznik.

Lani so se na mednarodni smučarski zvezi FIS odločili, da bo Zlata Lisica naslednja 4 leta na začetku februarja (foto: zlatalisica.si)

 

Žal pod Pohorjem zaradi nove resne poškodbe ne bo nesrečne Ane Drev, toda organizatorji računajo predvsem na nastop domačinke Ilke Štuhec. Sicer se trening smuka na svetovnem prvenstvu v Areju se sicer začne že v ponedeljek po 55. Zlati lisici, toda z organizacijo prevoza vsestranskih smučark iz Maribora na Švedsko se trenutno trudi tudi mednarodna smučarska zveza, so pojasnili organizatorji Lisice iz Alpskega Smučarskega Kluba Branik Maribor

”Organizacijsko poteka vse po načrtih, imamo pa tudi zagotovila upravljavca smučišč Marproma, da bodo pravočasno zasnežili tekmovalno progo,” je na rednem tedenskem sestanku organizacijskega odbora poročal generalni sekretar Srečko Vilar. Medtem ko je vodja tekmovanja Mitja Dragšič čakal na konec zasneževanja, pa je Vilar končal dogovarjanja s sponzorji.

Tako so včeraj podpisali bodo pogodbo z generalnim sponzorjem 55. Zlate lisice Zavarovalnico Sava in sponzorjem tekmovanja v veleslalomu Novo KBM. Tudi vstopnice za 55. Zlato lisico so že na prodaj. Dnevni ogled tekme za odrasle stane 10 evrov, za mladino (od 8 do 18 let) polovičnih 5 evrov, otroci pa bodo imeli  prost vstop. Za cono 10, ki zagotavlja ogled tekme s tribune in iz ciljne arene, je vstopnina 100 evrov, vstopnica za VIP šotor pa 150 evrov.

Pripravili so tudi posebne brezplačne avtobusne povezave in organiziran prevoz do Snežnega stadiona. Program 55. Zlate lisice se bo v četrtek, 31. januarja na Trg Leona Štuklja pričel s koncert skupine Šank rock, ki mu bo od 18. uri sledilo žrebanje startnih številk za petkov veleslalom. Prvi tek veleslalomske preizkušnje bo  se bo v petek začel ob 10. uri, drugi pa ob 13. uri.

V soboto, 2. februarja, bo na Snežnem stadionu ob 10. uri na vrsti še prvi tek slaloma, ob 13. uri bo predvidoma startal drugi tek, za konec letošnje Lisice pa bo na sporedu še razglasitev rezultatov slaloma ter skupne zmagovalke pokala Zlate lisice.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.