Naslovnica Šport Zlata lisica se spet seli v Kranjsko Goro

Zlata lisica se spet seli v Kranjsko Goro

Avtor: Spletno Uredništvo

 Slovenski ljubitelji smučanja se bodo letos spet morali sprijazniti z dejstvom, da Mariborsko Pohorje ne bo gostilo Zlate lisice. Vzroka za to odločitev sta pomanjkanje snega in previsoke temperature. Najprej se je zdelo, da bo smučarska karavana kar zaobšla Slovenijo, potem pa so tekmo le prestavili v Kranjsko Goro.

Zlata lisica se spet seli v Kranjsko GoroIlka Štuhec in Maruša Ferk bosta ta konec tedna v Sv. Antonu, prihodnji konec tedna pa v Kranjski Gori (foto: FB Ilka Štuhec)

 

V Mariboru so organizatorji Zlate lisice nestrpno pričakovali obisk kontrolorja Mednarodne smučarske zveze FIS Markusa Mayra, ki bi si moral po prvotnem načrtu tekmovalno progo na Pohorju ogledati že včeraj. Organizatorji so pričakovali, da bo napovedana ohladitev omogočila polno obratovanje snežnih topov tudi na spodnjem delu proge, medtem ko so bili glede cilja in zgornjega dela manj zaskrbljeni.

Ker so imeli ob celotni trasi proge razporejenih dovolj topov, so pričakovali, da se bodo s snežnim kontrolorjem dogovorili o nadaljnjih korakih pri pripravi smučišča za edino slovensko tekmo svetovnega pokala v alpskem smučanju za dekleta. Kljub temu, da se je ogled Markusa Mayra zamaknil za en dan, pa se nato obisk smučišča ni končal po željah slovenskih ljubiteljev belih strmin.

Snežni kontrolor FIS, ki je obenem tudi tekmovalni direktor za tehnične discipline ženskega svetovnega pokala, se je namreč odločil, da na Mariborskem Pohorju 16. in 17. januarja ne bo tekme. Snega je pač premalo, v Mariboru pa ni dovolj hladno, da bi ga snežni topovi lahko pravočasno izdelali. Iz tabora organizatorjev so v minulih dneh napovedovali, da letos zaradi pandemije koronavirusa selitev v Kranjsko Goro ne pride v poštev.

Danes pa je po ogledu Pohorja prišlo do novega preobrata in sicer bodo tekmi v slalomu ter veleslalomu za najboljše alpske smučarke na svetu vseeno preselili v Kranjsko Goro, kjer je trenutno snega več kot dovolj. Organizatorji in smučarski delavci na obeh koncih Slovenije bodo tako spet morali zavihati rokave in naslednje dni verjetno zanje ne bo prav nobenega počitka.

Medtem pa se smučarke, vsaj tiste, ki nastopajo v hitrih disciplinah, nahajajo v sosednji Avstriji. Jutri bodo namreč v St. Antonu nastopile na tretjem smuku sezone, v nedeljo pa nato še na drugem superveleslalomu. Slovenske barve bosta branili le Ilka Štuhec in Maruša Ferk.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.