Naslovnica Šport Zimski športi se vračajo konec meseca

Zimski športi se vračajo konec meseca

Avtor: Spletno Uredništvo

Sezona belih športov se začenja v soboto, 27. oktobra, ko bo na sporedu prva ženska veleslalomska tekma v alpskem smučanju. Na njej se obeta veliki povratek Ilke Štuhec. Sicer  bo Slovenija tudi v novem tekmovalnem ciklusu gostila šest vrhunskih mednarodnih prireditev, pravice za prenose vseh najbolj popularnih zimskih športov pa je obdržala RTV Slovenija, ki bo v imela tudi v novi sezoni precej dela.  

 

Ilka Štuhec 2012 2Tako se je Ilka Štuhec pred leti borila za stopničke na južni, italijanski strani Tirolske (foto: commons.wikimedia.org)

 

Zimske tekmovalna sezona se bo tradicionalno začela konec oktobra in sicer z žensko veleslalomsko preizkušnjo v tirolskem Söldnu, kjer bodo vsi ljubitleji belih opojnosti držali pesti za veliki povratek Ilke Štuhec. RTV Slovenija ima v letošnji zimi (tako kot že v lanski) pravice za prenos vseh športnih disciplin, ki spadajo pod okrilje Mednarodne smučarske organizacije. To so alpsko smučanje, tek na smučeh, smučarski skoki, nordijska kombinacija, deskanje na snegu in smučanje prostega sloga. 

Poleg tega bo TV Slovenija tudi proizvajalec mednarodnega televizijskega signala na kar 19 zimskih tekmah, oziroma šestih tekmah svetovnih pokalov v različnih disciplinah – biatlon na Pokljuki (od 3. do 9. decembra 2018), žensko alpsko smučanje v Mariboru ( 1. in 2. februar 2019), deskanje na snegu na Rogli (19. januar 2019), smučarske skoke za dekleta v Ljubnem ( 8., 9. in 10. februar 2019), moško alpsko smučanje v Kranjski Gori (9. in 10. marec 2019) in smučarski poleti v Planici (21., 22., 23. in 24. marec 2019).

V letošnji zimski sezoni bodo gledalcem, poslušalcem in uporabnikom spletne strani RTV Slovenija omogočili tudi spremljanje svetovnih prvenstev v alpskem in nordijskem smučanju ter biatlonu. Zimska sezona se bo kot po navadi zaključila s smučarskimi poleti marca 2019 v Planici, vendar bosta šele maja bosta na sporedu še svetovni prvenstvi v hokeju elitne divizije in divizije 1

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.