Naslovnica Šport Zima se izteka s svetovnimi prvenstvi

Zima se izteka s svetovnimi prvenstvi

Avtor: Spletno Uredništvo
Pomladne temperature nas že opominjajo, da se zima počasi izteka. Zato se te dni končujejo tudi tekmovanja v zimskih športih. V Pokljuki se je pravkar zaključilo svetovno prvenstvo za biatlonce, v Cortini SP za alpske discipline, v Oberstdorfu že poteka svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, na Rogli pa bo ta vikend na vrsti svetovno prvenstvo za deskarje na snegu.

Slovenski borderji so trenutno v zelo dobri formi (foto: FB SloSki Snowboard)

V nemškem Oberstdorfu se je že pričelo svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, kamor so z ambicioznimi načrti odpotovali slovenski tekači na smučeh, predvsem Anamarija Lampič, ki je že osvojila letošnji mali kristalni globus v sprintu, in Eva Urevc. Poleg njiju bodo slovenske barve na svetovnem prvenstvu branili še Anja Mandeljc, Janez Lampič, Vili Črv in Benjamin Črv.

Sicer imajo v Oberstdorfu tekači na smučeh, oziroma organizatorji tekaških preizkušenj nekaj težav zaradi visokih temperatur. Malce manj naj bi odjuga motila smučarke in smučarje skakalce. Dekleta danes s kvalifikacijsko serijo že pričenjajo svoje nastope na SP, za Slovenijo bodo tokrat skakale Ema Klinec, Urša Bogataj, Jerneja Brecl in Nika Križnar. Moški bodo svoje nastope v Obersdorfu pričeli ta konec tedna.

Slovensko moško skakaško reprezentanco tokrat sestavljajo Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Peter Prevc, Domen Prevc, Cene Prevc in Žiga Jelar. Ta konec tedna pa je na sporedu še eno svetovno prvenstvo in sicer kar pri nas doma v Sloveniji. Rogla bo namreč gostila SP v deskanju na snegu. Za uspeh na domači progi se bodo trudili Žan Košir, Tim Mastnak in Rok Marguč, ki imajo skupaj že šest medalj s svetovnih prvenstev.

Prav medalje bodo največji magnet za vse slovenske tekmovalce in tudi za vse tiste navijače, ki bodo zanje navijali pred ekrani. Idealen slovenski razplet pa bi bil (vsaj) po ena medalja z vsakega svetovnega prvenstva.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.