Naslovnica Gospodarstvo Zeleni pingvin in Center za kreativnost

Zeleni pingvin in Center za kreativnost

Avtor: Spletno Uredništvo
Na letošnjem natečaju Evropska nagrada za podjetništvo bosta Slovenijo zastopala dva projekta. Prvi se imenuje ‘Center za kreativnost (CzK)’ , pri njemu pa gre predvsem za spodbujanje podjetništva v sferi kulture, medtem ko se drugi projekt imenuje ‘Zeleni pingvin’ in se tiče trajnostnega prehoda.
Zeleni pingvin in Center za kreativnost

Center za kreativnost promovira trženje najboljših zamisli (foto: Spirit Slovenija)

Javna agencija SPIRIT Slovenija je tudi letos objavila javni natečaj za Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva. Razpisanih je bilo 6 kategorij in sicer spodbujanje podjetniškega duha, naložbe v podjetniška znanja, izboljšanje poslovnega okolja in podpora digitalnemu prehodu, podbujanje internacionalizacije poslovanja, podpiranje trajnostnega prehoda ter odgovorno in odprto podjetništvo.

Komisija na SPIRIT Slovenija se je po pregledu prejetih prijav odločila, da bosta letos Slovenijo zastopala dva projekta. V kategoriji ‘spodbujanje podjetniškega duha’ bo Muzej za arhitekturo in oblikovanje predstavljal projekt ‘Center za kreativnost’. Gre za razvojno-podjetniški spodbujevalnik za kulturni in kreativni sektor, ki s svojimi programi krepi ekonomsko in družbeno vrednost sektorja ter ga aktivneje povezuje z gospodarstvom in drugimi sektorji.

»V kategoriji ‘podpiranje trajnostnega prehoda’ pa se bo predstavilo podjetje Iskraemeco, d. d. s projektom ‘Zeleni pingvin’. Zeleni pingvin skupnostim prinaša pozitivne okoljske in družbene učinke, združuje pametne tehnologije in igrifikacijo za izgradnjo okoljske in digitalne pismenosti, začenši z mlajšimi generacijami in s postopnim širjenjem na vse starostne skupine, podjetja, mestno infrastrukturo,« so o projektu Zeleni pingvin pojasnili z javne agencije Spirit Slovenija.

Oba projekta hkrati osveščata, izobražujeta, navdušujeta in spodbujata različnih ciljne skupine k podjetniškemu, trajnostnemu načinu razmišljanja in delovanja in na svojem področju beležita vrsto izrednih rezultatov ter tudi dolgoročnih učinkov. V nadaljevanju natečaja bo Komisija EU določila žirijo, ki bo izbrala nominirance za ožji izbor v vsaki razpisani kategoriji.  Razglasitev zmagovalcev bo novembra v Portorožu in sicer v okviru letne skupščine Evropske komisije za MSP.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.