Naslovnica Gospodarstvo Združenje hotelirjev je strokovno ekskurzijo raje opravilo doma

Združenje hotelirjev je strokovno ekskurzijo raje opravilo doma

Avtor: Spletno Uredništvo
Združenje hotelirjev Slovenije, ki deluje pod okriljem Turistično gostinske zbornice Slovenije, je ta teden uspešno izpeljalo posebno strokovno ekskurzijo. Tokrat so hotelirji izmenjevali izkušnje in pridobivali nova znanja kar od slovenskih kolegov. Na delovnem izletu po Sloveniji pa je bilo udeležencem predstavljenih le nekaj od presenetljivo številnih novosti v domači hotelski ponudbi.
Portoroški hoteli (foto: SJ)

Strokovna ekskurzija Združenja hotelirjev Slovenije (ZHS) je pomemben del programa aktivnosti Združenja že od njegove ustanovitve leta 2012. ZHS namreč vsako leto za svoje člane pripravlja strokovne oglede novo odprtih nastanitvenih kapacitet doma in v tujini. Udeleženci ekskurzije so si tako v prejšnjih letih ogledali hotelirske novitete v Avstriji, Italiji, na Hrvaškem in tudi na Madžarskem.

Letos pa so se odločili, da bodo oktobrsko strokovno ekskurzijo opravili kar v Sloveniji. »Organizatorji so se za predstavitev domačih kapacitet odločili iz dveh razlogov: zaradi potovalnih omejitev, zlasti pa zaradi velikega števila nove hotelske ponudbe v Sloveniji. Prav v času Covid krize so se številni investitorji odločili za vlaganje v turizem, kar nas vse navdaja z optimizmom v obdobju postopnega okrevanja panoge,« so pojasnili s ZHS.

Sicer so si hotelirji-izletniki lahko ogledali na primer prenovljena hotela Four Points by Sheraton Ljubljana Mons in Hotel Jama v Postojni, pred kratkim odprti Hotel Maestoso v Lipici, butični Hotel Villa Majda v Ospu ter zadnjo pridobitev Slovenske Istre – Hotel Grand Koper. Ta nekdanji Hotel Triglav (nazadnje Hotel Koper) sicer še ni bil prenovljen do konca, a je že ob vnovičnem odprtju opazno izboljšal ter hkrati močno popestril svojo ponudbo.

Novosti je po Sloveniji sicer še precej več, saj so lani in letos zaradi posledic pandemije koronavirusa v mnogih slovenskih hotelih našli čas in tudi denar za prenove, oziroma za dodatne širitve svojih ponudb. Tako so pri ZHS z ekskurzijo omogočili izmenjavo mnenj predstavnikov sorodnih slovenskih podjetij, ki se glede vseh oblik delovanja opirajo na enake domače predpise, zato so njihove izkušnje v teh časih precej bolj uporabne kot pa izkušnje hotelirjev iz tujine.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.