Naslovnica Kronika Vozniki avtobusov s precej manj prekrški kot tovornjakarji

Vozniki avtobusov s precej manj prekrški kot tovornjakarji

Avtor: Spletno Uredništvo
S Policije so posredovali podatke o pred kratkim zaključeni akciji ‘Truck & Bus’. Slovenski policisti so v sklopu te vseevropske akcije kontrolirali kar 8.329 voznikov in zabeležili 734 kršitev. Od tega je bilo le 20 kršitev s strani voznikov avtobusov, ostalih 714 kršitev pa so zakrivili tovornjakarji.
Prizor z enega od preverjanj tovornih vozil (foto: polcija.si)

S slovenske Policije so posredovali zaključne podatke o akciji ‘Truck & Bus’, ki je pri nas potekala med 11. in 17. oktobrom 2021, bila pa je del vseevropske policijske akcije za večjo varnost v cestnem prometu. Kot razkriva že ime ‘Truck & Bus’, je bila akcija tokrat posvečena preverjanju tovornih vozil in avtobusov. Policisti so med akcijo na slovenskih cestah ustavili 7811 voznikov tovornih vozil in 518 voznikov avtobusov, zabeležili pa so 734 kršitev.

»Od 7.811 voznikov tovornih vozil, ki so jih policisti ustavili, je bilo 5.806 tujcev. Od 518 voznikov avtobusov pa je bilo tujih voznikov 251. Pri voznikih tovornih vozil je bilo ugotovljenih 714 kršitev, pri voznikih avtobusov pa 20. Najpogostejše kršitve so bile povezane s prekoračitvijo hitrosti, uporabo varnostnega pasu in tehničnimi pomanjkljivostmi na vozilih,« so pojasnili v sporočilu za javnost slovenske Policije.

Akcija je bila je usklajena s policijami drugih evropskih držav, koordinirala pa jo je Evropska mreža prometnih policij ROADPOL. Slovenska Policija je ob tej priložnosti ponovila še najbolj osnovne nasvete glede varne vožnje, kot so uporaba varnostnega pasu, držanje ustrezne varnostne razdalje (večja vozila so tudi težja in zavorna pot je zato daljša), ohranjanje primernega psihofizičnega stanja za vožnjo (počitek) ter prepoved telefoniranja med vožnjo.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.