Naslovnica Slovenija Združeni proti nasilju – Slovenija, zbudi se!

Združeni proti nasilju – Slovenija, zbudi se!

Avtor: Spletno Uredništvo

Nasilja je tudi v Sloveniji vedno več, zato je vsaka oblika boja proti naslju dobrodošla. V ponedeljek, 4. februarja bodo v Hiši Evropske unije na Dunajski cesti v Ljubljani potekala različna predavanja in okrogla miza pod enotnim naslovom ‘Združeni v boju proti nasilju’. 

nasilje stop 1131142 960 720Običajno žrtve nasilja izhajajo iz najbolj ranljivih družbenih skupin (foto: pixabay.com) 

 

Kot pravi že samo ime ‘Združeni v boju proti nasilju’, bo ponedeljkov dogodek namenjen povezovanju, izobraževanju, izmenjavi dobrih praks in iskanju rešitev na področju pomoči žrtvam nasilja. Udeležili se ga bodo posamezniki in društva, ki se v Sloveniji ukvarjajo s to problematiko. Žal je Slovenija še vedno med tistimi, ki nima sistemsko urejene pomoči žrtvam nasilja, kljub temu, da je zaradi tega že prejela opomin EU.

“Nasilja je v naši družbi veliko več, kot si upamo in zmoremo priznati, zato je ozaveščanje družbe o prepoznavanju problematike, soočanju z njo in delovanju, ko je nasilje že prisotno, še kako pomembno. V zadnjem času smo bili v Sloveniji priče kar nekaj primerom nasilja, ki so ostali brez epiloga, oz. je bil le-ta zaskrbljujoč, zato se nam zdi še toliko bolj pomembno, da delujemo povezovalno in se trudimo poiskati ustrezne rešitve.

Prepričani smo, da ste tudi mediji tisti, ki lahko dodate velik doprinos k družbi z ničelno toleranco do vseh vrst nasilja, zato vas vabimo, da se nam na dogodku pridružite in nas pri teh prizadevanjih podprete,” so zapisali v sporočilu za javnost Belega obroča Slovenije – Društva za pomoč žrtvam kaznivih dejanj. Prvi segment dogodka, ki ga bo v ponedeljek gostila Hiša Evropske unije na Dunajski c. 20 med 10. in 13. uro, predstavljajo predavanja, drugega pa posvet. 

Najprej se bodo tako zvrstila predavanja ‘Nasilje nad ženskami v družini’ (Beli obroč Slovenije, predava Mirjam Kline, višja državna tožilka, vodja oddelka za mladoletniško, družinsko in spolno kriminaliteto), ‘Kako prepoznavamo nasilje in soočamo z njim pri ZPMS Moste – Polje’ (predava Anita Ogulin, ZPMS Moste – Polje), ‘Nasilje nad starostniki’ (Združenje Srebrna nit) in ‘Nasilje med vrstniki – BULLYING’ (Predstavniki TOM – Telefon za otroke in mladostnike).

Za konec pa bo na vrsti še posvet z okroglo mizo ‘Recimo stop nasilju’. Organizatorji dogodka so še dodali, kako so prepričani, da je skrajni čas, da se aktivnosti povezane s to problematiko, le premaknejo v pravo smer.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.