Naslovnica Gospodarstvo Zdraviliški turizem za Ruse, UNESCO-va dediščina za Italijane

Zdraviliški turizem za Ruse, UNESCO-va dediščina za Italijane

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenski turizem se je v minulih dneh predstavljal v Moski, skoraj istočasno pa tudi v sosednji Italiji. Na turistični borzi Moscow International Travel & Tourism (MITT) je Slovenija prejela tudi nagrado ‘Best Spa Destination’ med razstavljavci. MITT je sicer eden največjih in najpomembnejših dogodkov za turistično industrijo v Rusiji in baltskih deželah.

mitt moskva sj fotoNa moskovski MITT borzi se je Slovenija uspešno predstavila z zdraviliškim in s kulturnim turizmom (foto: sto.si).  

 

Pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) se je letos v Moskvi turistični borzi Moscow International Travel & Tourism (MITT) predstavilo 17 slovenskih turističnih destinacij in podjetij, osrednji partner nastopa pa je bila destinacija Rogaška. Pod okriljem Slovenske turistične organizacije se je na 120 m2 velikem razstavnem prostoru postavilo na ogled 17 turističnih destinacij in podjetij: Turizem Ljubljana, Kompas DMC, Renee Tours, Lemaj, Terme Krka, Thermana Laško, Javni zavod za kulturo in turizem Rogaška Slatina, Zdravilišče Rogaška – zdravstvo, Atlantida Boutique Hotel, Grand hotel Sava & Hotel Zagreb, Rogaška Resort – Grand hotel Rogaška, Grand hotel Donat, Hotel Aleksander, Sava Hotels & Resorts, Terme Olimia, Adria Airways in Rimske Terme.

Prvi dan sejma je v prostorih veleposlaništva RS potekal sprejem za rusko poslovno javnost, kjer so gostili več predstavnikov ruskih medijev in organizatorjev potovanj. Predstavniki STO so gostom predstavili novosti, trende in butična 5-zvezdična doživetja slovenskega turizma. Sicer ruski gostje Slovenijo zaznavajo kot destinacijo drugačno od množičnega turizma. Turisti, ki so Slovenijo že obiskali, pa jo vidijo kot zeleno destinacijo, s skrbjo za naravno okolje, z bogato wellness in zdraviliško ponudbo, kar gostu zagotavlja počitek in sprostitev v naravi.

Prav tako ruski gostje našo deželo doživljajo kot odprto, gostoljubno ter družinam prijazno destinacijo. Največ prihodov in prenočitev ruskih gostov v Sloveniji beležijo v zdraviliških občinah, saj so zdraviliška in wellness ponudba ter zdravilna (mineralna) voda osrednji motiv prihodov ruskih gostov v Slovenijo. Na prvem mestu občin, kjer ruski gostje v Sloveniji ustvarijo največ prenočitev, so prav zdraviliške občine z več kot 45% deležem.

Na drugem so obmorske občine, ki jih Rusi tudi na splošno najraje obiskujejo, na tretjem mestu pa gorske občine in Ljubljana. Kar 87 % ruskih gostov je med oddihom v Sloveniji prebivalo v hotelih. Rusi se za obisk destinacije najpogosteje odločijo zaradi želje po spoznavanju novega, v želji po obisku privlačne destinacije ter doživetja drugačne kulture, so še zapisali na STO. 

STO pa je v partnerstvu s Turistično organizacijo Avstrije in Češke izpeljala tudi tridnevni roadshow kulturnega turizma v treh italijanskih mestih. Dogodek se je pričel v Trstu, se nadaljeval v Veroni in se zaključil v Torinu. Osrednji cilj dogodka je bil seznaniti italijanske agencije in organizatorje potovanj z aktualnimi produkti v okviru kulturnega turizma držav organizatork. Slovenija, Avstrija in Češka so izvedle skupno promocijo UNESCO kulturne dediščine, slovensko ponudbo pa so zastopali Park Škocjanske jame, Park vojaške zgodovine Pivka, Slovenska Istra, Hit Alpinea, Blejski grad, Postojnska jama in Sava Hotels & Resorts.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.