Naslovnica Šport Bliža se start svetovnega prvenstva moto-razreda Superbike

Bliža se start svetovnega prvenstva moto-razreda Superbike

Avtor: Spletno Uredništvo
Start svetovnega prvenstva motociklističnega razreda Superbike že močno trka na vrata, prva dirka bo namreč že prihodnjo soboto, 22. maja, na španskem dirkališču v Aragoniji. Letos bo moč vse dirke tega razreda v Sloveniji spremljati na kanalu VOYO.
Klasičen prizor z dirk svetovnega prvenstva razreda Superbike (foto: FB WorldSBK)

Sezona 2021 v motociklistične razredu Superbike predvideva nastope na trinajstih dirkališčih, od katerih so kar štiri v Španiji, dve sta na Portugalskem, ostale postaje svetovnega pokala pa so Italija, Anglija, Francija, Češka, Nizozemska, Argentina in za konec sezone še Indonezija. Na vsakem prizorišču bosta na sporedu dve dirki in tudi dvoje kvalifikacij. Trenutno je za nastope predvidenih 23 voznikov, med katerimi je tudi letos presenetljivo veliko zvenečih imen.

Prvi dirki bosta na vrsti že prihodnji konec tedna, ko se bodo pričeli tudi prenosi na televizijske arhivu VOYO. »Poleg prenosov najprestižnejšega motociklističnega tekmovanja MotoGP na VOYO prihajajo ekskluzivni prenosi Svetovnega prvenstva razreda Superbike. Uporabniki bodo tako lahko v domačem jeziku v družbi legendarnih komentatorjev Gabra Keržišnika, Davida Stropnika in Gašperja Jakomina spremljali napeto dogajanje,« so sporočili z medijske družbe PRO Plus.

Sicer so dirke v razredu Superbike zelo priljubljene med vsemi pravimi ljubitelji motociklizma. Gre namreč za dirke malce izboljšanih različic serijskih motociklov, ki so torej vsaj v teoriji finančno dosegljive za vsakogar, zaradi velike izenačenosti voznikov pa so razpleti skoraj vedno zelo nepredvidljivi in spektakularni. Sicer je v preteklosti tudi nekaj Slovencev uspešno nastopilo na dirkah razreda Superbike, predvsem velja omeniti Igorja Jermana.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.