Naslovnica Gospodarstvo Zaradi pandemije je zdravstveni sejem v Dubaju še pomembnejši

Zaradi pandemije je zdravstveni sejem v Dubaju še pomembnejši

Avtor: Spletno Uredništvo
Včeraj se je v Dubaju pričel sejem ‘Arab Health 2021’, ki velja za največji specializirani sejem medicinske opreme in pripomočkov, zdravil, zdravstvene oskrbe in storitev na arabskem polotoku. Na njem tokrat slovenske barve zastopa 11 podjetij. Zaradi pandemije je zdravstveni sejem v Dubaju za slovenska podjetja najbrž še pomembnejši, kot bi bil sicer.
Del slovenskega razstavnega prostora na sejmu v Dubaju (foto: Spirit Slovenija)

Javna agencija za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini SPIRIT Slovenija je letos že četrtič organizirala skupni nastop slovenskih podjetij na sejmu ‘Arab Health’ v Dubaju, ki velja za največji specializirani zdravstveni sejem v širši arabski regiji. Sejem, ki ga gostijo Združeni arabski emirati, pa je bil prvotno predviden za začetek meseca februarja, a je bil zaradi ‘zdravstvenih zapletov ‘ s pandemijo koronavirusa prestavljen na nov termin.

Pod okriljem agencije SPIRIT Slovenija se tako od včeraj na skupnem razstavnem prostoru predstavlja 11 slovenskih podjetij. To so gospodarske družbe DAGRI inženiring, d. o. o., Caretronic Kranj, d. o. o., Iskra Medical d. o. o., Koval, d. o. o., Mediblink, d. o. o., Mesi, d. o. o., Opikar, klimatizacija in čisti prostori, d. o. o., Pharma G, d. o. o., TIK, d. o. o., UVC Solutions, d. o. o. in VPD Bled, d. o. o.

»Med osrednjimi temami letošnjega sejma bodo inovativni izdelki in rešitve v tej panogi ter izzivi in vloga digitalne transformacije v zdravstveni oskrbi, veliko pozornosti pa bo letos posvečene tudi trajnostnemu razvoju same panoge. Letos sejem že od 23. maja 2021 poteka tudi v virtualni različici,« so med drugim zapisali v sporočilu za javnost Spirit Slovenije in poleg tega spomnili na svetovno razstavo Expo, ki jo bo od 1. oktobra prav tako gostil Dubaj.

Enako kot bo potekala na Expu, tudi vsa predstavitev slovenskih podjetij na sejmu Arab Health pravkar poteka pod sloganom komunikacijske kampanje za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini ‘Green. Creative. Smart.’ Poudarki te kampanje so na specifičnih področjih zelenega in krožnega gospodarstva, sodobnih okoljskih tehnologij, mobilnosti, digitalizaciji, razvoja in raziskav, znanosti, kreativne industrije ter drugih najsodobnejših tehnologij.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.