Naslovnica Trendi Kako preživeti 10 dni brez mame

Kako preživeti 10 dni brez mame

Avtor: Spletno Uredništvo

Prihodnji teden se v slovenskih kinematografih obeta cela vrsta novosti, med njimi pa je tudi francoska komedija ’10 dni brez mame’. Naslov obeta veliko zapletov, težav in pravcatega kaosa.

Kako preživeti 10 dni brez mameObraz glavnega igralca lepo razkrije vso paniko očeta v težavah (foto: kolosej.si)

Moški pogosto ne opazijo, kako pomembna je vloga mame oziroma žene v vsakdanjem življenju. Tega se velikokrat zavejo šele, ko je boljša polovica nepričakovano odsotna. In prav o tem govori francoska komedija ’10 dni brez mame’. Kaj se torej lahko zgodi, če gre mama za deset dni na dopust, medtem pa mora oče sam skrbeti za štiri otroke, gospodinjstvo, službo… No, oče sprva misli, da bo zagotovo zmogel.  

»Antoine Mercier je kadrovski direktor velikega podjetja. Organiziranje odraslih ima v malem prstu in ko se njegova preobremenjena žena Isabelle Mercier nenadoma odloči, da bo odšla na dopust in mu prepustila skrb za gospodinjstvo in njune štiri otroke, ga ne zaskrbi niti za minuto. Toda kmalu postane jasno, da je precej podcenil nered, ki so ga štirje nagajivi otroci sposobni narediti,« razkriva napovednik filma.

V glavni vlogi očeta igra Franck Dubosc, mamico pa Aure Atika. Komedijo ’10 dni brez mame’ je režiral Ludovic Bernard, ki je za film spisal še scenarij, a ne sam, marveč skupaj s scenaristi Mathieujem Oullionom, Arielom Winogradom, Marianom Vero in Juanom Vero. Ni težko uganiti, da se obeta kaos, popolna zmešnjava in predvsem obilica smeha. Distributer filma je podjetje Karantanija Cinemas.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.