Naslovnica Slovenija Zadnji dnevi leta 2022 ne bodo v znamenju lepega vremena

Zadnji dnevi leta 2022 ne bodo v znamenju lepega vremena

Avtor: Spletno Uredništvo
Leto 2022 se hitro izteka, zadnji dnevi pa ne bodo minili v znamenju lepega vremena. Temperature bodo ostale previsoke za ta letni čas, napoveduje pa se veliko oblačnosti, nekaj dežja in le redke razjasnitve.
Zadnji dnevi leta 2022 ne bodo v znamenju lepega vremena

Turobna sivina bo marsikje po državi prevladovala tudi v naslednjih dneh (foto: SJ)

Zadnji teden v letu 2022 ne bo postregel z lepim vremenom. Skoraj po vsej državi je danes oblačno, predvsem na zahodnem delu Slovenije (kjer sončnih dni že ves zadnji mesec ni bilo niti za vzorec) pa rosi ali občasno dežuje. Temperaturna inverzija vztraja, dnevi so tudi zato izjemno megleni, stopnja vlažnosti pa se giblje okrog 95%. Celo znana primorska burja je postala prava redkost.

V vzhodni Sloveniji je vreme nekoliko boljše, saj med oblaki se tudi jasni, nekaj podobnega pa se obeta tudi za naslednje dni. Na Primorskem bodo sicer jutri (torek, 27. decembra) in še posebej pojutrišnjem najbrž le ugledali kakšen sončni žarek in dočakali tudi šibko burjo, vendar bo že v četrtek (29. decembra) predvidoma vse po starem – spet se bo pooblačilo in najbrž bo vse do ponedeljka (2. januarja) ostalo oblačno, megleno in rahlo deževno.

Medtem ko se na primer v velikem delu Združenih držav Amerike ubadajo s polarnim metežem in s hudim mrazom, pa bodo v naši državi temperature do konca novoletnih praznikov ostale previsoke za ta letni čas. Ponekod v Sloveniji naj bi ta teden izmerili celo do 16 °C, edini dan z bolj zimskimi temperaturami pa bo predvidoma četrtek, ko naj bi se temperature v večjem delu države (z izjemo Primorske) ponoči le spustile blizu ledišča.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.