Naslovnica Šport Zadnja vozovnica za Tokio za košarkarje 3×3

Zadnja vozovnica za Tokio za košarkarje 3×3

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska moška reprezentanca v košarki 3×3 bo ta konec tedna lovila zadnjo vozovnico za odhod na olimpijske igre v Tokiu. Morala pa bo zmagati na turnirju v madžarskem Debrecenu, saj bo od šestih sodelujočih na Japonsko odpotovala le najboljša izbrana vrsta.
Zadnja vozovnica za Tokio za košarkarje 3x3

Spet se obeta boj za vsako žogo (foto: FB Košarka 3×3)

Slovenski reprezentanci v košarki 3×3 si pred dnevi na turnirju v avstrijskem Gradcu ni uspelo priigrati vozovnice za olimpijske igre v Tokiu, ta vikend pa ima bo imela še zadnjo priložnost. Na kvalifikacijskem turnirju v Debrecenu bosta v skupini A poleg Slovenije nastopili Ukrajina in Belgija, v skupini B pa bodo poleg domačinov Madžarov še košarkarji Mongolije in Romunije.

»Glede na trenutno Fibino jakostno lestvico ima največ točk prav Slovenija, ki je tudi prva nosilka turnirja. Prvouvrščeni ekipi si bosta po skupinskem delu neposredno priigrali nastop v polfinalu, drugo in tretjeuvrščeno ekipo pa čaka dodatna tekma za uvrstitev v polfinale,« so pojasnili s Košarkarske zveze Slovenije (KZS).V skupini A bodo tekme na vrsti v petek, v skupini B v soboto, finalne tekme pa bodo na vrsti v nedeljo.

Pojutrišnjem se bo Slovenija najprej ob 19.05 srečala z Ukrajino, ob 20.10 pa bo sledil še dvoboj med Slovenijo in Belgijo. Če slovenski igralci obakrat zmagajo, potem jih v nedeljo čakata še polfinale in finale. Če pa naši eno od tekem v skupini izgubijo, potem bodo morali v nedeljo najprej v repesaž, šele potem bi jih čakali polfinalni in, vsaj tako vsi upajo, še odločilen finalni nastop.

Velja dodati, da so v zadnjih letih slovenski košarkarji res trdo garali in se lepo povzpeli po kakovostni lestvici globalne košarke 3×3, tako da bi si vozovnico za  Tokio resnično zaslužili. Sicer so na olimpijske igre v moški konkurenci neposredno uvrščene Srbija, Rusija, Kitajska in Japonska, medtem ko so si Poljska, Nizozemska in Latvija sodelovanje priigrale pred dnevi na turnirju v Gradcu. Za največji šok je poskrbela Nizozemska, ki je izločila ekipo Združenih držav Amerike.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.