Naslovnica Gospodarstvo Začelo se je pilotno mapiranje slovenskega gospodarstva

Začelo se je pilotno mapiranje slovenskega gospodarstva

Avtor: Spletno Uredništvo
Začelo se je izvajanje pilotnega projekta ‘Mapiranje slovenskega gospodarstva’. Z njim bi radi spodbudili povezovanje slovenskih podjetij s tujimi gospodarstvi in tudi prenos učinkovitih poslovnih praks, ta prvi projekt pa je posebej namenjen gospodarskemu povezovanju z Nemčijo.
Začelo se je pilotno mapiranje slovenskega gospodarstva

Podjetja vabijo k izpolnjevanju spletnega vprašalnika do 21. septembra (foto: MGTŠ)

Ministrstvo za gospodarstvo turizem in šport (MGTŠ) je pričelo pilotni projekt, ki bo omogočil vpogled v interes slovenskih podjetjih za sodelovanje na tujih trgih, s ciljem boljšega vključevanja in povezovanja s temi tržišči. Tako je bilo tudi ob zadnjem obisku Nemčije, ko so predstavniki MGTŠ obiskali več priznanih podjetij, kot so Porsche, BMW, ADAC, in pospeševalnike, kot sta UnternehmerTUM in InsurTech München.

»Na podlagi kratkega anketnega vprašalnika bo ministrstvo pridobilo osnovne informacije o interesih posameznih podjetij glede povezovanja in sodelovanja z nemškim gospodarstvom in področjih, na katerih podjetja iščejo priložnosti.Zato vsa zainteresirana podjetja vljudno vabimo, da do 21. septembra 2023 izpolnijo anketni vprašalnik, ki je dostopen na spletni povezavi Mapiranje slovenskega gospodarstva,« pravijo na MGTŠ.

Anketa je namenjena vsem podjetjem, tako zagonskim kot uveljavljenim, ne glede na velikost ali panogo. MGTŠ bo pridobljene informacije analiziralo ter izdelalo ‘mapo’ slovenskega gospodarstva, ki bo služila kot orodje za lažje povezovanje slovenskega gospodarstva s tujimi trgi. Prijavljena podjetja bo MGTŠ že v naslednjih mesecih povabilo k različnim aktivnostim, kot so npr. srečanja in udeležba na poslovnih dogodkih v Nemčiji.

Z MGTŠ so spomnili še, da je Nemčija je že desetletja je najpomembnejša zunanjetrgovinska partnerica Slovenije, zvezna dežela Baden-Württemberg s 3,36 milijarde evri predstavlja skoraj četrtino (23,3 %) celotne slovenske blagovne menjave z Nemčijo, sledi pa ji Bavarska s 3,35 milijarde evri. MGTŠ pričakuje pozitiven odziv in v primeru uspešne izvedbe pilotnega projekta, bo projekt razširilo tudi na druge države.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.