Naslovnica Šport Slovenski vaterpolisti bodo za EP 2024 dobro pripravljeni

Slovenski vaterpolisti bodo za EP 2024 dobro pripravljeni

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Zveze vaterpolskih društev Slovenije so sporočili, da je bil opravljen žreb skupin za Evropsko prvenstvo v vaterpolu, ki bo v Izraelu potekalo med 3. in 16. januarjem prihodnjega leta. Slovenski vaterpolisti naj bi na to tekmovanje prišli precej bolje pripravljeni kot na prejšnje EP v Splitu.
Slovenski vaterpolisti bodo za EP 2024 dobro pripravljeni

Slovenska članska vaterpolo reprezentanca (foto: FB ZVDS)

V izraelski Netanyji so opravili žreb skupin za naslednje Evropsko prvenstvo v vaterpolu. Z Zveze vaterpolskih društev Slovenije (ZVDS) so pojasnili, da so bile reprezentance pred pričetkom žrebanja na osnovi rezultatov zadnjega EP v Splitu razvrščene na dve diviziji in na štiri skupine. Januarja bo tako najboljših osem reprezentanc zadnjega EP igralo v I diviziji, preostalih osem pa v diviziji II.

Prva divizija bo razdeljena na skupini A in B, iz teh skupin A in B pa se bosta v četrtfinale neposredno uvrstili prvi dve ekipi. Tretje in četrtouvrščene ekipe iz teh dveh skupin pa bodo za vstop v četrtfinale morale odigrati še tekmo osmine finala, kjer bodo prekrižale moči z najboljšimi iz II divizije, oziroma s prvima dvema reprezentancama iz skupin C in D. Slovenija je na žrebu pristala v skupini D skupaj z Nizozemsko, Slovaško in Romunijo.

Pri tem lahko mirno trdimo, da gre za lažjo od obeh skupin II divizije, saj so v skupini C končale reprezentanca Srbije, ki bo po razočaranju na prejšnjem EP zagotovo hotela nazaj v vrh evropskega vaterpola, vedno neugodna in kondicijsko superiorna Nemčija, domača ekipa Izraela, ki bo imela vsaj minimalno prednost domačega bazena, in pa Malta.

»Na koncu smo dobili Nizozemsko in Romunijo, s katero smo v kvalifikacijah igrali neodločeno. Res je, da smo igrali doma in da smo imeli tudi nekaj sreče, toda zakaj ne bi ponovili podobnih tekem ali še boljših v Izraelu. Vsekakor je še vse odprto,« je po razpletu žreba za spletno stran ZVDS med drugim povedal slovenski selektor Krištof Štromajer.

Slednji je lahko malce bolj optimistično razpoložen tudi zato, ker naj bi slovenska članska reprezentanca jeseni zaigrala v izjemno kakovostni regionalni Jadranski ligi, slovenski klubi bodo nastopali v novi Alpe Waterpolo ligi, kranjski Triglav pa bo zaigral tudi v pokalu Challenger.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.