Naslovnica Šport Za reprezentanco se projekt evropsko prvenstvo pričenja maja

Za reprezentanco se projekt evropsko prvenstvo pričenja maja

Avtor: Spletno Uredništvo

Selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance Alberto Giuliani je včeraj objavil seznam igralcev, na katere računa v letošnji reprezentančni sezoni, ki bo izjemno pomembna. Italijanski trener je na svoj spisek uvrstil 18 odbojkarjev, prvi zbor igralcev pa bo v sredo, 15. maja, v Kranjski Gori.

Čas bo pokazal, ali lahko naši letos spet prehodijo pot do medalje na EP, kot so jo leta 2015  (foto: odbojka.si)

 

Italijanski strokovnjak Alberto Giuliani, ki je na slovenski klopi nasledil Srba Slobodana Kovača, je na priprave povabil vseh 14 odbojkarjev, ki so nastopili na lanskem svetovnem prvenstvu v Italiji in Bolgariji. Po načrtu selektorja bodo prvi trening slovenski odbojkarji v Kranjski Gori opravili v četrtek, 16. maja. Čeprav nima neposredne zveze, bo ta zbor na vrsti le nekaj dni po koncu olimpijskih kvalifikacij v odbojki na mivki, ki jih bo gostil Portorož.  

Selektor Giuliani je na svoj spisek uvrstil podajalca Dejana Vinčića in Gregorja Ropreta, korektorja Mitjo Gasparinija in Tončka Šterna, srednje blokerje Alena Pajenka, Jana Kozamernika, Saša Štalekarja in Uroša Pavlovića, sprejemalce Tineta Urnauta, Klemna Čebulja, Alena Šketa in Jana Klobučarja ter prosta igralca Janija Kovačiča in Urbana Tomana.

Na seznamu so tudi sprejemalec Žiga Štern, srednji bloker Matic Videčnik in podajalec Uroš Planinšič, ki so v lanski sezoni že branili slovenske reprezentančne barve v evropski ligi. Giuliani pa je v ekipo spet povabil tudi enega največjih slovenskih odbojkarskih talentov, 17-letnega Roka Možiča, ki je z reprezentanco prvič treniral že v lanski sezoni.

Letos bodo reprezentančne priprave še posebej pomembne, saj je Evropska odbojkarska zveza CEV organizacijo evropskega prvenstva za moške 2019 skupaj dodelila Sloveniji, Franciji (ki bo gostila finale), Nizozemski in Belgiji. Euro Volley 2019, na katerem bo prvič nastopilo 24 reprezentanc, bodo tako prvič gostile štiri države. Oba mejnika bosta zagotovo pripomogla k še večji priljubljenosti odbojke v Sloveniji in v Evropi, so še poudarili na Odbojkarski zvezi Slovenije.

Evropsko odbojkarsko prvenstvo bo v Sloveniji potekalo prvič, obračune slovenske izbrane vrste pa bo moč spremljati v Areni Stožice. Na Nizozemskem bodo odbojkarje gostili Amsterdam, Apeldoorn in Rotterdam, v Belgiji Antwerp in Bruselj, v Franciji pa Montpellier, Nantes, Toulouse in Pariz. Slovenski navijači pa se sprašujejo, kako visoko lahko tokrat seže naša reprezentanca?

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.