Naslovnica Gospodarstvo Indija bi lahko zares postala Indija Koromandija

Indija bi lahko zares postala Indija Koromandija

Avtor: Spletno Uredništvo

22-članska delegacija slovenskih transportno logističnih podjetij bo med 8. in 11. aprilom obiskala Indijo. Namen obiska je nadaljna skupinska promocija Slovenije kot logistične platforme za Srednjo in Jugovzhodno Evropo, natačneje – celovita promocija najkrajše transportne poti do Srednje in Jugovzhodne Evrope ter predstavitev ponudbe konkurenčnih in visoko kakovostnih transportno logističnih storitev za indijska podjetja, ki svoje blago pošiljajo kupcem v Evropi.

 Pogled  iz zraka na sodobni Mumbai, ki se je v preteklosti dolgo imenoval Bombay (foto: pixabay.com)

 

Delegacija slovenskih gospodarstvenikov bo celovite transportno logistične rešitve za indijska podjetja, ki poslujejo s Srednjo in Jugovzhodno Evropo, 8. in 9. aprila predstavila na promocijskih poslovnih konferencah ter individualnih poslovnih srečanjih v Mumbaju. Velemesto na zahodni obali indijskega podkontinenta nekoč znano kot Bombay, je poslovno in finančno središče Indije, v njem pa je tudi najpomembnejše indijsko kontejnersko pristanišče.

10. in 11. aprila 2019, se bo 22 članov delegacije predstavilo še v Chennaiu, ki je največje industrijsko in trgovsko središče južne Indije, znano tudi kot azijski Detroit. Delagacija se bo v času obiska srečala z indijskimi ladjarji, špediterji, logističnimi operaterji, podjetji pristaniških skupnosti, industrijskimi podjetji, izvozniki, uvozniki in trgovci, ki jih zanimajo transportno logistične storitve slovenskega trga in še bolj zanmivih zalednih trgov Slovenije.

Indija ima sicer prek 1,3 milijarde prebivalcev, zato poslovnih priložnosti za slovensko transportno-logistično branžo ne bi smelo manjkati. Če bodo posli stekli, bi Indija lahko za slovensko transportno-logistično gospodarsko branžo lahko že kmalu zares postala obljubljena pravljična dežela izobilja – Indija Koromandija (po slovenskem ljudskem izročilu).

Delegacijo, ki predstavlja nadaljevanje promocijskih aktivnosti slovenskega transportno logističnega sektorja na prekomorskih trgih, skupaj organizirata SPIRIT Slovenija (s katerega so poskrbeli za informacije za javnsot)  in Združenje za promet pri Gospodarski zbornici Slovenije. Z združenimi močmi sta ti dve organizaciji lani aprila že organizirala uspešen obisk 13-članske delegacije slovenskih transportno logističnih podjetij na Japonskem.

Že leto prej (2017) so se slovenska logistična podjetja predstavila tudi na skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmu Transport & Logistics v Münchnu, kjer se skupni nastop obeta tudi letos.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.