Naslovnica Šport Za PSG se najde denar, za Velenje malce težje

Za PSG se najde denar, za Velenje malce težje

Avtor: Spletno Uredništvo

Tik pred dvobojem četrtfinala nogometne Lige prvakov proti italijanski Atalanti je francoski nogometni velikan PSG podpisal novo pokroviteljsko pogodbo. Obvestilo je prišlo iz Ljubljane, kjer ima od januarja letos sedež slovenska hčerinska družba kitajskega koncerna Hisense.

Za PSG se najde denar za Velenje malce težjeZa prihod Neymarja je PSG Barceloni plačal 263 milijonov dolarjev, Brazilec pa naj bi za petletno zvestobo Parižanom vsako leto brez dodatkov zaslužil najmanj 40 milijonov dolarjev (foto: FB PSG) 

 

Nogometni klub Paris Saint Germain je brez trohice dvoma en najboljših in najbogatejših evropskih nogometnih klubov, saj ima za lastnike družbo Qatar Sports Investments. Tako si je v zadnjem desetletju lahko privoščil nakupe nekaterih izmed najbolj kakovostnih igralcev na svetu. Očitno pa arabski denar ne zadostuje in klub potrebuje tudi druge pokrovitelje. Vseeno pa je malce presenetljivo, da je najnovejši globalni sponzor PSG-ja postala družba Hisense. 

Partnerstvo je s posebno izjavo za javnost pozdravil tudi predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac, ki je hkrati podpredsednik za globalni marketing v podjetju Hisense International. »Sponzorstvo tako poudarja prisotnost podjetja Hisense na svetovnem prizorišču. Hisense namreč svoje izdelke izvaža v preko 160 držav in regij. PSG in Hisense sta med vodilnimi na področju inovacij v zadnjih letih.

S ciljem pripeljati kakovostno zabavo v domove ljudi, pa sta blagovni znamki s sklenitvijo globalnega partnerstva zdaj združili svoje moči,« so med drugim zapisali v sporočilu za javnost. Žal pa so pri tem pozabili objaviti, koliko ‘milijončkov’ je vredna sponzorska pogodba, za koliko let velja in podobne ‘malenkosti’, ki bi najbrž zelo zanimale vso svetovno javnost, ne le francoskih davčnih inšpektorjev.  

Najbrž pa se bo tudi kdo od zaposlenih v tistemu, kar je od Gorenja d. d. ostalo v Velenju, potem ko so letos januarja upravo družbe preselili v Ljubljano, vprašal, zakaj se kakšen evro več ni našel tudi za lokalne velenjske klube – Nogometni klub Rudar Velenje je pravkar na katastrofalen način izpadel iz prve lige, RK Gorenje Velenje pa je v zadnjih sezonah moralo opazno zmanjšati svoj proračun in pomladiti ekipo, potem ko je Hisense postal večinski lastnik družbe Gorenje.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.