Naslovnica Šport Za EuroBasket najprej v gosteh proti Madžarom, nato doma proti Avstrijcem

Za EuroBasket najprej v gosteh proti Madžarom, nato doma proti Avstrijcem

Avtor: Spletno Uredništvo

Potem, ko zdesetkana ekipa Kopra Primorske še tretje leto zapored osvojila Pokal Slovenije, se pozornost slovenskih ljubiteljev košarke spet usmerja proti reprezentanci. Slovenska članska izbrana vrsta namreč pojutrišnjem začenja nov ciklus kvalifikacijskih tekem za prihodnje evropsko prvenstvo. Najprej bo na vrsti gostovanje pri sosedih Madžarih, v nedeljo pa še domača tekma v Kopru proti drugim sosedom – Avstrijcem.

 Za EuroBasket najprej v gosteh proti Madžarom nato doma proti Avstrijcem

Koprčani so se v nedeljo zvečer veselili nove lovorike, v ponedeljek dopoldan pa so bili trije že na treningu reprezentance (foto: Žiga Mikeli/KK Koper Primorska)

 

Slovenska moška košarkarska reprezentanca, evropski prvak leta 2017, bo pojutrišnjem pričela nov ciklus kvalifikacijskih tekem za prihodnje evropsko prvenstvo. Naši se bodo za uvod v četrtek (20. februarja) ob 18. uri Arena Savaria v madžarskem Sombotelu najprej pomerili z domačo selekcijo z državnim grbom. Varovanci slovenskega selektorja Rada Trifunoviča se že od nedelje pripravljajo v Mariboru, ekipa pa od včeraj popoldan trenira v polni zasedbi.

Kot zadnja sta se reprezentanci pridružila igralca Cedevite Olimpije Edo Murić in Jaka Blažič, ki najbrž še vedno prebolevata nedeljski poraz v finalu pokala Spar proti Kopru Primorski. Zanimivo – Koprčani Žiga Dimec, Jan Kosi in Alen Hodžić pa so bili v kljub slavju prejšnjega večera v Mariboru že na prvem včerajšnjem dopoldanskem treningu. Sicer sta poleg Alena Hodžića novinca v moštvu še Martin Krampelj in pravkar ekspresno naturalizirani Američan Jordan Morgan.

”Zelo ponosen sem na vpoklic v izbrano vrsto. Občutki biti del reprezentance so fenomenalni. Za nami je sicer naporen pokalni teden, a že na prvem reprezentančnem treningu sem dobil novo energijo in z veliko motivacije bom dal vse od sebe, da po najboljših močeh ekipi pomagam do zastavljenih ciljev,” je povedal novovpoklicani reprezentančni branilec Kopra Primorske Alen Hodžić.

Ne glede na zasedbo naše reprezentance, v kateri ni zvezdnikov iz lige NBA, bi morala Slovenija z borbeno igro in zbranostjo premagati Madžare. Seveda tekma ne bo lahka, prej nasprotno, a bi morale izkušnje naših na koncu dvoboj odločiti našim v prid. Potem pa že v nedeljo (23. februarja) sledi še dvoboj 2. kola kvalifikacij. Slovenija se bo 17. uri v koprski Areni Bonifika pomerila še s severnimi sosedi – Avstrijci.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.