Naslovnica Gospodarstvo Vzpostavljanje krovne organizacije na področju socialne ekonomije

Vzpostavljanje krovne organizacije na področju socialne ekonomije

Avtor: Spletno Uredništvo
Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je pred objavo javnega razpisa za vzpostavitev krovne organizacije na področju socialnega podjetništva in socialne ekonomije v organiziralo javni posvet vseh zainteresiranih s tega področja.
Vzpostavljanje krovne organizacije na področju socialne ekonomije

Prizor s skupnega pripravljalnega zasedanja (foto: MGTŠ/gov.si)

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport (MGTŠ) je v sodelovanju z Doba Fakulteto za uporabne poslovne in družbene študije Maribor, ki je obenem slovenski partner v mednarodnem projektu ‘baSE’ (Blueprint for Advanced Skills & Trainings in the Social Economy), včeraj pripravilo in izpeljalo javni posvet glede ustanovitve krovne organizacije na področju socialnega podjetništva in socialne ekonomije v Sloveniji.

»Cilj posveta je bilo zbiranje informacij in predlogov deležnikov, ki bodo prispevali k oblikovanju javnega razpisa za podporo učinkovite zagovorniške organizacije na področju socialnega podjetništva in socialne ekonomije. Posveta se je udeležilo več kot 30 deležnikov iz različnih organizacij, ki delujejo na področju socialnega podjetništva in socialne ekonomije,« so med drugim pojasnili z MGTŠ.

Govora je bilo o zagotavljanju trajnih virov financiranja (saj že ime socialna ekonomija razkriva, da njen primarni namen ni ustvarjanje dobička), o vključevanju izkušenih partnerjev, pomenu mednarodnega povezovanja, o mentorstvu za novo vzpostavljene storitve, o nujnosti vključevanja socialnih podjetij oz. članstva v delovanje krovne organizacije, ki bo določena prek javnega razpisa. Razpis bo predvidoma objavljen še letos.

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.