Naslovnica Magazin Vse večja obiskanost portala in podpora trajnostni kulinariki

Vse večja obiskanost portala in podpora trajnostni kulinariki

Avtor: Spletno Uredništvo
Znan domač kulinarični portal, ki se imenuje ‘Okusno.je’ se trenutno lahko pohvali s pozitivnimi novicami z dveh področij. Prvo področje je statistično-komercialno, saj gre za vse boljše številke obiskanosti portala. Drugo pa je vsebinsko in gre za podporo ‘Gibanju nezavržene hrane’.
Ustvarjalci vsebin portala se vse bolj usmerjajo k trajnostnemu osveščanju (foto: FB Okusno.je)

Kulinarični portal ‘Okusno.je’, ki je del sistema največje zasebne medijske družbe v državi PRO Plus, postaja vse bolj priljubljen. Številke pravijo, da je v primerjavi z istim obdobjem lanskega leta celotna obiskanost tega portala narasla za kar 7 %. Še malce bolj pa je v primerjavi z istim obdobjem leta 2020 narasla obiskanost portala na mobilnih napravah in sicer za kar 11%.

Očitno obiskovalci portala nasvete za najrazličnejše recepte in za zdrave obroke vse bolj iščejo preko mobilnih naprav. Okusno.je pa je z novo-ustvarjeno sekcijo za trajnostno aktivnost pristopil k ‘Tednu nezavržene hrane’, vzporedno s tem pa se tudi ustvarjalci vsebin portala vse bolj usmerjajo k trajnostnemu osveščanju javnosti. Znano je, da v Sloveniji, podobno kot v vseh najbolj razvitih in bogatih državah sveta državah, vržemo v smeti preveč hrane, ki je še vedno užitna.

»V letošnjem letu smo pozornost posvetili tudi temu, da Slovenci enostavno letno zavržemo preveč hrane. Tudi podatki temu pritrjujejo, saj naj bi v povprečju vsak Slovenec v letu 2020 zavrgel 68 kg hrane in od tega naj bi bilo kar 40 odstotkov še užitnega dela. To so odpadki, ki jih lahko s pravim načinom še vedno uporabimo. Zato smo tudi ustvarili sekcijo Zero waste, da tej problematiki namenimo več poudarka,« je pojasnila urednica portala Maruša Jurc.

Na portalu so zato pripravili vrsto nasvetov, kaj narediti, da bo odpadkov iz hrane čim manj, in kako lahko koristno porabimo ostanke hrane. Poleg tega bodo v ‘Tednu nezavržene hrane’ izvajali razne aktivnosti, med drugim pripravljajo zanimiv intervju z enim najbolj znanih Slovencev na področju kulinarike – Luko Jezerškom, ki je sicer tudi en od pobudnikov ‘Tedna nezavržene hrane’.

Obiskovalcem strani bodo vsak dan ponudili vsaj en recept, kako porabiti najpogostejše ostanke hrane –  npr. star kruh, pire krompir, kuhano ali pečeno meso…. Predvsem pa glede zmanjševanja zavržene hrane, ki je še užitna, lahko največ naredimo sami, če vnaprej načrtujemo obroke, ali vsaj obisk v trgovini.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.