Naslovnica Kronika Vsak tretji tovornjak je bil pretežek

Vsak tretji tovornjak je bil pretežek

Avtor: Spletno Uredništvo
Avtocestne enote slovenske Policije so v nedeljo in ponedeljek izpeljale akcijo 24-urnega intenzivnega nadzora. Policisti so se posvetili predvsem tovornjakom in uporabi telefonov med vožnjo. V 24-urah so našteli kar 105 prekrškov.
Vsak tretji tovornjak je bil pretežek

Sicer je bil velik del prekrškarjev tujcev, a bodo policisti SEAP akcijo zagotovo še ponovili (foto: FB Slovenska Policija)

V nedeljo popoldan so policisti Specializirane enote avtocestne policije (SEAP) Ljubljana pričeli s 24-urno akcijo poostrenega nadzora prometa na več lokacijah. Na Logu pri Brezovici, Kompoljah in Torovem so nato skupno preverili 70 tovornih vozil. Ugotovili so, da jih je kar 21 prekoračilo dovoljeno težo tovora, zato so jih izločili iz prometa in voznikom napisali plačilne naloge, dva od njih pa se bosta srečala s sodnikom za prekrške.

»Glede na najpogostejše vzroke prometnih nesreč na avtocestah so policisti poseben poudarek namenili tudi nepravilnemu prehitevanju tovornih vozil in neupoštevanju primerne varnostne razdalje. Odkrili so 17 tovrstnih kršitev in zoper voznike tudi ukrepali. Poleg tega so ustavili 5 voznikov tovornih vozil, ki so prekoračili dovoljeni čas vožnje, ob tem pa odkrili še 15 drugih kršitev ter kršiteljem izdali plačilne naloge zanje,« so sporočili s Policije.

Poleg izdanih glob so zaradi različnih kršitev cestnoprometnih predpisov med akcijo izrekli še 19 opozoril. Policisti SEAP Ljubljana so v okviru akcije posebej preverjali tudi pravilno uporabo telefonov med vožnjo in našteli 15 kršitev s tega področja. Skupno so v 24 urah pri voznikih zaznali kar 105 prekrškov, zaradi česa lahko v bližnji prihodnosti pričakujemo še več podobnih akcij.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.