Naslovnica Šport Vsa evropska prvenstva za mlajše košarkarje so prestavili na prihodnje leto

Vsa evropska prvenstva za mlajše košarkarje so prestavili na prihodnje leto

Avtor: Spletno Uredništvo

Košarkarska zveza Slovenije objavila odločitve Mednarodne košarkarske organizacije FIBA glede usode letošnjih evropskih prvenstev za mlajše kategorije. Vsa tekmovanja so bila prestavljena na prihodnje poletje, večina prizorišč pa je ostala istih. 

Vsa evropska prvenstva za mlajše košarkarje so prestavili na prihodnje leto Slovenska reprezentanca U-16 lani poleti na turnirju v Poreču (foto: kzs.si)

 

Košarkarska zveza Slovenije je pravkar posredovala informacije glede usode vseh za letos predvidenih evropskih košarkarskih prvenstev za mlajše kategorije. Sicer je Mednarodna košarkarska zveza (FIBA) je 7. aprila zaradi epidemije koronavirusa do nadaljnjega odpovedala vsa evropska prvenstva za mlade košarkarice in košarkarje, ta teden pa se je dokončno odločila, kaj bo s temi tekmovanji.

Vsa prvenstva so bila sedaj dokončno odpovedana oziroma prestavljena na naslednje leto. Hkrati je FIBA odločila, da bodo za letos predvideni gostitelji EP imeli prednost tudi pri izbiri za prihodnje leto. Na zadnjem zasedanju Izvršnega odbora FIBE je bilo tako potrjenih večina letošnjih prizorišč, z izjemo evropskih prvenstev moških in ženskih reprezentanc do 20. leta starosti.

Razpisa za organizacijo teh dveh EP bodo v kratkem znova odprli, saj naj bi bili gostitelji znani že pred iztekom meseca novembra. Tako bo EP za košarkarje do 18. leta starosti potekalo v turškem mestu Konya in sicer od 31. julija do 8. avgusta 2021, za kategorijo U-16 pa bo v Skopju od 13. do 21. avgusta 2021. Košarkarice U-16 bodo EP odigrale v predmestju Porta, ki se imenuje Matosinhos, na sporedu pa bo od 6. do 14. avgusta 2021.

Vsa ta prvenstva bodo potekala v elitini Diviziji A, medtem ko bo EP U-18 Divizije B na sporedu v avstrijskem Oberwartu od 23. julija do 1. avgusta prihodnjega leta.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.