Naslovnica Trendi Vrnitev predstave Vročina in nova gledališka igra Lotosov cvet

Vrnitev predstave Vročina in nova gledališka igra Lotosov cvet

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta teden se v prestolnici obetata dve zanimivi gledališki predstavi. V torek se v Slovensko mladinsko gledališče vrača predstava ‘Vročina’, ki govori o podnebni krizi, v četrtek pa bo v gledališču Glej na sporedu nova izvirna slovenska igra ‘Lotosov cvet’, ki bo hkrati v živo predvajana tudi po radiu.
Vrnitev predstave Vročine in nova gledališka igra Lotosov cvet

V novi gledališko-radijski igri Lotosov cvet igrata Živa Selan in Primož Vrhovec (foto: Mateja Starič)

V torek (11. oktobra) se ob 19. uri v zgornjo dvorano Slovenskega mladinskega gledališče vrača predstava ‘Vročina’. Ta gledališki projekt govori o podnebni krizi, ki zadeva prav vse človeštvo. Izumiranje vrst, toplogredni plini, onesnaženosti, načrti proizvajalcev fosilnih goriv – ali se odgovor skriva celo v nasilju? Za režijo tega avtorskega projekta je poskrbel Žiga Divjak, ki je sodeloval tudi pri pisanju besedila za predstavo.

V ‘Vročini’ igrajo Damir Avdić, Mina Palada, Draga Potočnjak, Maya Sara Unger, Lina Akif, Vito Weis, Gregor Zorc, predstava pa je pretežno v angleščini z nadnapisi. Druga gledališka novost tedna bo na vrsti v četrtek (13. oktobra). Tedaj bo v gledališču Glej ob 20. uri na sporedu nova izvirna slovenska igra ‘Lotosov cvet’, ki bo hkrati v živo predvajana tudi na Tretjem programu Radia Slovenija – Programu Ars.

Zgodba govori o odnosu petnajstletnico in zrelim moškim. Slednji se iz prijazne osebe spremeni v psihopata, ki mladoletnico odpelje v svoje odmaknjeno bivališče, polno nagačenih lovskih trofej… Pod režijo se je podpisala Brina Klampfer, dramaturginja je Vilma Štritof, dekle igra Živa Selan, moškega igra Primož Vrhovec, igra pa je nastala v sodelovanju Radia Slovenija – program Ars, ŠKUC gledališča in zavoda Kolaž.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.