Naslovnica Kronika Pravkar poteka že deseti Evropski mesec kibervarnosti

Pravkar poteka že deseti Evropski mesec kibervarnosti

Avtor: Spletno Uredništvo
Pravkar poteka Evropski mesec kibervarnosti, ki ga v sodelovanju z vsemi državami članicami organizira Agencija EU za kibernetsko varnost ENISA. Letošnja izvedba Evropskega meseca kibervarnosti je že deseta po vrsti, aktivnosti pa se tokrat osredotočajo na nasvete in gradiva za delovno aktivno populacijo, ki je tarča phishing napadov ter izsiljevalskih virusov.
Pravkar poteka že deseti Evropski mesec kibervarnosti

Tako ta mesec opozarjajo na poskuse zvabljanja oz. ribarjenja ali phishinga (foto: varninainternetu.si)

Angeli varuhi slovenskega spleta s SI-CERT-a, ki so združeni pri projektu Varni na internetu, so že ob začetku oktobra spomnili na ‘Evropski mesec kibervarnosti’, ki se je pričel istočasno kot koledarski mesec , letos pa gre že za njegovo deseto izvedbo. Aktivnosti Evropskega meseca kibervarnosti je pripravila Agencija EU za kibernetsko varnost ENISA v sodelovanju z državami članicami.

Letos se osveščevalno-preventivne aktivnosti osredotočajo na nasvete in gradiva za delovno aktivno populacijo, ki je tarča phishing napadov ter izsiljevalskih virusov. »Zaposleni v podjetjih, predvsem pa vodstvo, postanite ambasadorji kibervarnosti in izvedite vsaj eno aktivnost v podjetju. To je lahko spletni seminar, predavanje ali le elektronsko sporočilo zaposlenim z nekaj ključnimi nasveti.

Gre za majhne korake, ki štejejo, saj je pomembno, da se zaposleni zavedajo, kako velik prispevek imajo pri zagotavljanju informacijske varnosti,« sporočajo s projekta Varni na internetu, kjer so ob tej priložnosti pripravili vrsto gradiv, kot so sporočila za javnost, plakate, letake in video-predstavitve.

Že pred časom pa so objavili brezplačni 30-minutni spletni tečaj o informacijski varnosti, ki je odlično varnostno proti-orožje za vse uporabnike spleta, tako za zaposlene, kot tudi za ostale.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.