Naslovnica Šport Vrnitev Mete Hrovat in trenerski premiki v alpskem smučanju

Vrnitev Mete Hrovat in trenerski premiki v alpskem smučanju

Avtor: Spletno Uredništvo
Včeraj je bila na sporedu novinarska konferenca vodstva slovenskih reprezentanc v alpskem smučanju. Pred pričetkom nove sezone se napoveduje nekaj zanimivih sprememb na položajih trenerjev, k aktivnemu smučanju pa naj bi se precej presenetljivo vrnila Meta Hrovat.
Vrnitev Mete Hrovat in trenerski premiki v alpskem smučanju

Od leve proti desni Miha Verdnik, Janez Bijol in Janez Slivnik (foto: Matic Klanšek/SZS/sloski.si)

Smučarska zveza Slovenije oziroma slovenska alpska reprezentanca je včeraj pripravila novinarsko konferenco, na kateri je vodstvo potegnilo črto pod eno najuspešnejših sezon zadnjih let ter že napovedalo nekaj novosti prid pričetkom nove tekmovalne sezone 2023-24. Tako bo v ženski reprezentanci za tehnične discipline novi glavni trener Grega Koštomaj, ki bo v večini zadolžen za programe vadbe in nastopov Ane Bucik in Andreje Slokar.

Poleg njega bo tu še Denis Šteharnik, ki pa skrbel za programa Neje Dvornik in Mete Hrovat. Prav napoved vrnitve Mete Hrovat v reprezentančne vrste je bila največje presenečenje dneva, saj je oktobra najavila slovo od tekmovalnih nastopov, potem pa je januarja med turno smuko doživela kar hudo nesrečo, ki bi se lahko za eno boljših slovenskih veleslalomistk zadnjih let končala precej bolj tragično.

“Pri Ilki Štuhec vodja ekipe ostaja Darja Črnko, še vedno pa se išče zamenjava za Marka Vukičevića. V moški ekipi bo novi glavni trener za hiter discipline Aleš Gorza, ki je bil do sedaj pomočnik Koštomaja. Njegov pomočnik bo Maj Mlakar. V ekipi za smuk bodo ostali Miha Hrobat, Martin Čater in Nejc Naraločnik. Član ekipe je še vedno tudi Boštjan Kline, ki pa še ni zaključil rehabilitacije.

V tehničnih disciplinah vodja ostaja Klemen Bergant, ki bo v večini skrbel za Žana Kranjca. Kot slalom trener se bo ekipi pridružil Sergej Poljšak. Tekmovalci A tehnične ekipe so Kranjec, Štefan Hadalin in Tijan Marovt,” so pojasnili v izjavi za javnost s tiskovne konference, na kateri so sodelovali podpredsednik zbora in odbora za alpsko smučanje Janez Bijol, vodja panoge za alpsko mučanje Miha Verdnik in vodja reprezentanc za alpsko smučanje Janez Slivnik.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.