Naslovnica Gospodarstvo Vinakoper je prodrl v Vietnam

Vinakoper je prodrl v Vietnam

Avtor: Spletno Uredništvo

Ena izmed slovenskih največjih vinskih kleti Vinakoper je pravkar začela prodor na skoraj 100-milijonsko novo tržišče. Družba Vinakoper je namreč odprla svojo prvo vinoteko v Vietnamu, kmalu pa naj bi sledila še druga…

Vinakoper je prodrl v Vietnam

Linija rdečih vin Vinakopra (foto: FB Vinakoper)

Zgodba o prodoru slovenskih vin na vietnamsko tržišče se je pričela ob zaključku leta 2019, ko so se vina Vinakoper predstavila distributerjem v Vietnamu na posebnem dogodku ‘Wine Dinner Istra’. V 2020 sta sledili še predstavitvi na dveh specializiranih sejmih v največjem vietnamskem mestu Ho Shi Mingu. Ker se je na teh dogodkih pokazal velik lokalni interes, so napravili korak naprej in konec januarja odprli tudi prvo vinoteko.

Tako lahko v nekdanjem Saigonu, ki šteje skoraj 9 milijonov prebivalcev (v širšem primestnem področju pa živi okrog 21 milijonov ljudi), danes obiskovalci kupijo večino vin iz kleti Vinakoper. »Vinakoper je klet z dolgo tradicijo. Na slovenskem tržišču smo pomemben akter, tudi zaščitnik avtohtonega in tradicije, kar naši kupci nedvomno cenijo. A ko vstopimo na azijske trge, postanemo kapljica v morju.

Ne glede na to nam je s kančkom prilagajanja, določeno mero drznosti in pravim poslovnim partnerjem, predvsem pa s trdnim zaupanjem v kakovost naših vin, uspelo odpreti prvo vinoteko,« je dejal direktor Vinakoper Borut Fakin. Kljub pandemiji je torej Vinakoper skupaj s partnerjem Lajka d.o.o. uspešno realiziral otvoritev prve slovenske vinoteke v Vietnamu, sedaj pa bi radi še letos oprli novo vinoteko tudi v glavnem mestu Vietnama Hanoju.

Vietnamcem so najbolj všeč penine Capris Marine, rdeče sorte linije Capris in Capo d’ Istria kot so Merlot, Cabernet-Sauvignon in Refošk iz linije Rex Fuscus. Med belimi sortami je največ zanimanja za Sladki Muškat in sorto Chardonnay. Sicer pa rdeče sorte predstavljajo kar 80 odstotkov celotne prodaje na vzhodnoazijskih trgih, so sporočilo za javnost Vinakoper povzeli tudi na Slovenski turistični organizaciji (STO), oz. spletni strani slovenia.info.

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.