Naslovnica Kronika Policija išče očividce prometnih nesreč

Policija išče očividce prometnih nesreč

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta teden se je na slovenskih cestah zvrstilo nekaj prometnih nesreč, pri katerih se udeleženci v vozilih niso ustavili, da bi preverili, če je potrebno nudenje prve pomoči. V enem primeru pa se je voznik ustavil, a policije vseeno potrebuje dodatne informacije, saj je šlo za smrtno žrtev.
Prizor je le simboličen (foto: Peter Ramirez/wallpaperflare.com)

 

Medtem ko imajo na Ajdovskem običajno v prometu največ težav z burjo, pa je tokrat prišlo do smrtne žrtve zaradi trčenja pešca in vozila. V četrtek zvečer je namreč približno ob 21.10 na regionalni cesti Ajdovščina–Vipava pri kraju Žapuže 42 letni voznik kombiniranega vozilo podrl pešca, ki je na kraju nesreče podlegel poškodbam. Kljub hitremu posredovanju gasilcev GRC Ajdovščina in reševalcev NMP Ajdovščina nesrečniku niso mogli pomagati.

Gasilci so sicer zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč policistom pri razsvetljavi kraja dogodka, vendar okoliščine niso bile povsem jasne in Policija je dan kasneje zaprosila morebitne očividce za dodatne informacije. V četrtek se je že okrog 12. ure v Županjih Njivah v bližini Kamnika zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena peška in voznik  avtomobila svetlo rdeče barve, vendar neznane znamke.

»Voznik je z vozilom trčil v peško, ki je hodila iz smeri Bistričice proti Stahovici, ter jo lažje poškodoval. Za razjasnitev okoliščin prometne nesreče naprošamo vse priče dogodka, da pokličejo na številko 113, ali Policijsko postajo Kamnik na telefon (01) 830 31 80. Prav tako pozivamo neznanega voznika, da pokliče na eno izmed navedenih številk, ali se osebno oglasi na Policijski postaji Kamnik na Tomšičevi ulici 4 v Kamniku,« je sporočila Policija.

Pred tem pa je že v torek zjutraj, tik pred 6. uro na prehodu za kolesarje preko Litostrojske ceste v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena kolesarka in neznani voznik vozila, prav tako neznane znamke. Zaradi razjasnitve okoliščin te prometne nesreče pa policija prosi morebitne priče dogodka in tudi voznika naj pokličejo na številko 113 ali Policijsko postajo Ljubljana Šiška na tel. (01) 583 37 00.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.