Naslovnica Gospodarstvo Velike poslovne spremembe in nova tovarna v Velenju

Velike poslovne spremembe in nova tovarna v Velenju

Avtor: Spletno Uredništvo

Pred dnevi so na skupščini delničarjev odločili, da se bo Gorenje preoblikovalo iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo. Iz družbe sporočajo, da to preoblikovanje pomeni zaključek prevzemnega postopka z družbo Hisense kot edinim preostalim delničarjem ter prinaša preprostejše, enotirno upravljanje brez nadzornega sveta in uprave.

Hisense CES 2019 Press Conference 20190107 0400Prvi mož Gorenja d. d. in po novem Gorenja d.o. o Franjo Bobinac prejšnji mesec na sejmu elektronike v Las Vegasu (foto: gorenjegroup.com)

Namesto nadzornega sveta in uprave bosta Gorenje d. o. o. po novem vodila sedemčlanski kolegij direktorjev (Committee of Directors), ki mu predseduje Franjo Bobinac, in poslovodstvo (Management Comittee), ki ga sestavljajo glavna direktorja Lan Lin in Chao Liu, direktor za korporativne finance in digitalno poslovanje Žiga Debeljak in šest dosedanjih članov uprave: Stanka Pejanović, Tomaž Korošec, Hanson Han, Lu Hou in Saša Marković.

Slednji bodo imenovani za izvršne podpredsednike družbe, medtem ko bo Drago Bahun še naprej opravljal funkcijo delavskega direktorja. Franjo Bobinac bo poleg funkcije predsednika kolegija direktorjev še naprej opravljal tudi novo funkcijo podpredsednika za globalni marketing v Hisense International, na katero je bil imenovan že lani.

»S preoblikovanjem Gorenja v družbo z omejeno odgovornostjo zaključujemo uspešen postopek iskanja strateškega lastnika. Gorenje je lastniško konsolidirano, s Hisensom kot novim lastnikom in poenostavljenim upravljanjem pa postavljamo kakovostne temelje za razvoj Skupine Gorenje, njenih blagovnih znamk ter s tem za prihodnost več kot 11.000 zaposlenih,« je ob tej priložnosti povedal Bobinac.  

Gorenje s svojimi lokacijami v Evropi postaja pomemben razvojni in proizvodni center v skupini Hisense, v Velenju že potekajo tudi aktivnosti za začetek gradnje nove tovarne TV aparatov, prav tako nameravajo z dodatno tovarno razširiti proizvodno hladilnikov v Valjevu, so zapisali na spletnem mestu družbe gorenjegroup.com. Tako tudi Vaterpolo klub Gorenje iz Valjeva najbrž še dolgo ostal z istim sponzorjem – pa tudi velenjski rokometni klub, da ne bo panike.  

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.