Naslovnica Šport Velika vrnitev prestižnega triatlona Ironman

Velika vrnitev prestižnega triatlona Ironman

Avtor: Spletno Uredništvo
Triatlon I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria se letos 19. septembra vrača s svojo tretjo izvedbo. Prijave so odprte že dlje časa in se že bližajo številki 1000, organizatorji pa so pravkar podpisali pogodbo o novem sodelovanju s Triatlonsko zvezo Slovenije.
Velika vrnitev prestižnega triatlona Ironman

Tako je leta 2019 prečkala cilj Ironmana najhitrejša med dekleti Nemka Sonja Tajsich (foto: SJ)

Tretja izdaja triatlona ‘I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria’, ki je sestavljen iz 1,9 kilometra plavanja, 90 kilometrov kolesarjenja in 21 kilometrov teka, bo letos na sporedu v nedeljo, 19. septembra. Lani je izvedbo preprečila pandemija koronavirusa, letos pa so se razmere spremenile in prijave že dežujejo. Interes za nastop na tej prestižni prireditvi je zelo velik, saj se je že doslej prijavilo skoraj 1000 športnikov.

Na drugi izdaji preizkušnje ‘I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria’ je predlani nastopilo 1700 tekmovalcev, tako da jih tudi letos pričakujejo v podobnem številu. Te dni so organizatorji triatlona iz podjetja SBR Sport d.o.o. podpisali tudi formalno pogodbo o sodelovanju s Triatlonsko zvezo Slovenije (TZS). »Vesel sem, da je tudi Triatlonska zveza Slovenije del tega dogodka.

Ironman je eden večjih športnih dogodkov v Sloveniji in bo, še zlasti po korona krizi, prispeval k prebujanju normalizacije množičnih športnih dogodkov,« je bil ob podpisu pogodbe zadovoljen predsednik Triatlonske zveze Slovenije Jure Leben. Sicer bodo trase plavalne, kolesarske in tekaške proge na letošnji preizkušnji skoraj povsem identične tistim iz prvih dveh triatlonov.

Tekmovanje bo ponovno potekalo na območju občin Koper, Izola, Hrpelje-Kozina, Ankaran in italijanske občine Milje. Ena od posebnosti slovenskega Ironmana je namreč ta, da kolesarski del triatlona poteka tudi prek ozemlja sosednje Italije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.