Naslovnica Šport Vaterpolisti so pričeli z novo korona-sezono

Vaterpolisti so pričeli z novo korona-sezono

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta mesec se je pričela tekmovalna sezona za slovenske članske vaterpolske ekipe. Začela se je z dvoboji Pokala Slovenije in s prvimi odpovedmi zaradi Covida. Sezono pa bodo poleg vseh negotovosti, ki jih povzroča pandemija koronavirusa, po dolgem času zaznamovale tudi kvalifikacijske tekme članske reprezentance za odhod na prihodnje evropsko prvenstvo v Splitu.
Slovenski vaterpolo klubi so se tudi v pred-koronskih časih le redko ponašali s polnimi tribunami (foto: SJ)

Ta mesec se je pričela tekmovalna sezona za slovenske vaterpolske ekipe. Začela se je s članskimi dvoboji Pokala Slovenije, kjer je moštvo Ljubljane Slovana presenetilo lanske pokalne zmagovalce iz kamniškega Calcita. Začetek sezone pa je zaznamoval tudi koronavirus, ki je za uvod takoj obiskal tabor Kopra. Sicer tokrat v tekmovanju za pokal sodelujejo le štiri ekipe, poleg že omenjenih je prisoten le še kranjski Triglav.

Tekmovanja se bodo po prazničnem premoru nadaljevala šele sredi novembra, do konca meseca pa bodo predvidoma odigrane vse preostale medsebojne tekme članskega pokalnega tekmovanja. Tudi v mladinskih ligah se bodo vrnili k tekmovalnim nastopom šele po krompirjevih počitnicah. Kar je zelo spodbudno za slovenski vaterpolo, ki se že leta bori za svoje preživetje, je dejstvo, da pomladek obstaja in da je kar presenetljivo množičen.

Tako bodo v bazene kmalu spet skočili mladi vaterpolisti v starostnih skupinah malčkov U-12, mlajših dečkov U-13, starejših dečkov U-15, kadetov U-17 in mladincev U-19. Nova tekmovalna sezona bo minila tudi v znamenju slovenske članske vaterpolo reprezentance. Ta mesece je bil na vrsti žreb kvalifikacijskih turnirjev za Evropsko prvenstvo v vaterpolu, ki bo prihodnje leto potekalo v Splitu.

Slovenija se je po žrebu znašla v skupini A, kjer se bo borila z Nemčijo, Francijo, Švico in Belgijo. Ta in ostali kvalifikacijski turnirji bodo na sporedu šele februarja, najboljši dve ekipi iz vsake skupine pa se bosta uvrstili na evropsko prvenstvo v vaterpolu, ki bo v Splitu od 27. avgusta do 10. septembra. Slovenija bo tudi gostila kvalifikacijski turnir skupine A.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.