Naslovnica Šport V sredo mladi proti Španiji in člani proti Hrvaški

V sredo mladi proti Španiji in člani proti Hrvaški

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska članska nogometna reprezentanca in slovenska mlada izbrana vrsta bosta pojutrišnjem, v sredo 24. marca pričeli s serijo izjemno pomembnih nastopov. Člani pričenjajo s kvalifikacijami za nastop na Svetovnem prvenstvu, selekcija U-21 pa z nastopom na Evropskem prvenstvu.
V sredo mladi proti Španiji in člani proti Hrvaški

Josip Iličić bo tudi v novem ciklusu kvalifikacij pomemben adut Slovenije (foto: FB NZS)

Slovenija bo skupaj z Madžarsko od srede dalje gostila evropsko nogometno prvenstvu za mlade talente do 21. leta starosti. Slovenska mladinska reprezentanca bo nastope začela v Mariboru, kjer se bo pojutrišnjem ob 18. uri v uvodni tekmi skupine B srečala z velesilo Španijo. Slovenski selektor Milenko Ačimović ni imel priložnosti, da bi svoje varovance zbral za daljše priprave, zato bo slovenski nastop proti aktualnim evropskim prvakom poln neznank.

»Želimo se čim bolje pripraviti na Špance, tako da smo že opravili prve analize njihove postavitve in trenirali določene taktične zamisli selektorja. Špancem ne smemo dovoliti, da se razigrajo, saj vemo, kaj pomenijo v svetovnem nogometu. Morali bomo biti agresivni, stati ob igralcih in preprečiti razvijanje njihove igre, ob tem pa izkoristiti naše prednosti,« je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije (NZS) pojasnil mladi reprezentant Aljaž Ploj.

Naša članska nogometna reprezentanca pa bo pojutrišnjem le slabo uro po koncu tekme selekcije U-21 pričela kvalifikacije za nastop na Svetovnem prvenstvu, ki ga bo leta 2022 gostil Katar. V prvi tekmi skupine H bo izbrana vrsta selektorja Matjaža Keka ob 20.45 Slovenija v Stožicah gostila najbrž najbolj prestižnega nasprotnika – svetovne podprvake iz sosednje Hrvaške. »Smo športniki, vedno si želimo zmagati, zato so pričakovanja vedno visoka.

Zadovoljen bi bil s polnim izkupičkom, ampak se zavedamo kakovosti reprezentanc, še posebno Hrvaške in Rusije. Ko govorimo o Hrvatih, gre vendarle za finaliste prejšnjega svetovnega prvenstva z zelo kakovostnimi igralci na vseh igralnih mestih in tudi če kdo odpade zaradi poškodbe ali bolezni, nimajo večjih težav z nadomeščanjem. Ampak mi moramo razmišljati predvsem o sebi,« je za NZS dejal branilec Miha Blažič.

Sicer Slovenijo po tej uvodni tekmi čakata še dve podobno težki srečanji – že v soboto 27. marca se bo v Sočiju ob 15. uri srečala z Rusijo, za konec pa se bo v torek 30. marca v Nikoziji ob 18. uri pomerila še s Ciprom.

 

.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.