Naslovnica Gospodarstvo V Planici bodo tržili tudi curling in disk golf

V Planici bodo tržili tudi curling in disk golf

Avtor: Spletno Uredništvo

V Nordijskem centru Planica in družbi HIT Alpinea so predstavili nove pridobitve, s katerimi so obogatili svojo turistično-športno ponudbo. Gre za nova prizorišča za curling in disk golf, oz.frizbi.

V Planici bodo tržili tudi curling in disk golf

V Planici so nedvomno popestrili ponudbo za svoje obiskovalce (foto: HIT Alpinea)

 

Turistična industrija je letos postavljena na veliko preizkušnjo. Po začetnem šoku ob izbruhu pandemije koronavirusa so se marsikje lotili iskanja novih rešitev, oziroma razvoja novih tržnih produktov. Turistični boni, so sicer slovenskemu turizmu omogočili dodaten zagon, a je korona-kriza turistična podjetja dobesedno prisilila v kreativno, inovativno in prilagodljivo poslovanje. Rezultati kreativnosti so ponekod že vidni, na primer v Planici.

V Nordijskem centru Planica so v zadnjih dneh najprej v uporabo predali novo športno igrišče za disk golf, katerega so pripravili v sodelovanju s Frizbi zvezo Slovenije. Disk golf je kombinacija frizbija in golfa, pri kateri namesto udarjanja žogice s palico proti luknjam, mečemo frizbi in ga poskušamo spraviti v košaro. Ta nova igra je zaenkrat najbolj priljubljena v Skandinaviji, v Sloveniji pa šele prebuja zanimanje javnosti.

Ker je igra enostavna in primerna za vsakogar, lahko predstavlja pravi izziv za družine, skupine prijateljev ali ‘team-building’ dogodke. V Nordijskem centru Planica, natančneje v snežnem tunelu, pa so predstavili najbrž še večjo in še bolj pomembno novost. Gre namreč za zimsko olimpijsko disciplino curling, novo ledeno ploskev za priljubljeno ‘pometanje ledu’ pa so pripravili v sodelovanju s Curling zvezo Slovenije.

Sicer so v družbi HIT Alpinea doslej s poletno sezono zelo zadovoljni, saj so po obiskanosti in številu unovčenih turističnih bonov drugi v državi. »Na prodajno marketinške aktivnosti so se pripravili že aprila/maja ko o turističnih bonih še ni bilo nobenih diskusij. Kot interventni ukrep so odlična poteza, izpostavili pa bi še, da je zelo pomembna tudi atraktivnost same destinacije ter privlačnost celotne ponudbe,« so še pojasnili v sporočilu za javnost.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.