Naslovnica Oglaševanje Na meji med istro in Krasom vas pričakuje Hostel Ociski raj

Na meji med istro in Krasom vas pričakuje Hostel Ociski raj

Avtor: Spletno Uredništvo

Odlično izhodišče za vse športne navdušence….

Na meji med istro in Krasom vas pričakuje Hostel Ociski raj

Hostel Ociski raj naj bo vaša naslednja počitniška destinacija….(foto: facebook.com/HostelOciskiRaj) 

Hostel Ociski raj naj bo vaša naslednja počitniška destinacija….(foto: facebook.com/HostelOciskiRaj) 

 

V naselju Ocizla se nahaja družinski hostel Ociski raj, ki je več kot odlično izhodišče za vse športne navdušence.

Ocizla se uvršča med majhna naselja ter skupaj z ostalimi naselji “sestavlja” občino Hrpelje – Kozina. Od meje z Italijo pa je oddaljeno zgolj tri kilometre. Naselje je znano predvsem po Tigrovski spominski krožni poti. Kot že samo ime “pove” je to krožna pot katera povezuje dve majhni kraški vasici. In sicer Ocizlo ter Beko. Verjetno se vam je “zastavilo” vprašanje: “Zakaj ravno Tigrovska spominska krožna pot? Ime je dobila po organizaciji Tigr, katera se je v času druge svetovne vojne “z vsemi močmi” upirala fašizmu. Sama pot je lepo označena ter vodi mimo neskončnih izvirov, slapov, kraških jam, potokov in brezen. Na poti pa boste videli tudi naravni most obdan z neokrnjeno naravo.

Naš hostel se nahaja na začetku naselja v hiši, ki jo “krasi” pomirjujoča zelena barva fasade. Svoje prevozno sredstvo pa lahko parkirate na zgornji strani hiše, kjer se nahaja tudi vhod v hostel. Ob vstopu v moderno opremljeni hostel vas bo pozdravilo naše prijazno osebje ter vam postreglo s številnimi informacijami, ki vam bodo v času vašega bivanja pri nas, zagotovo zelo koristile. Na razpolago imate brezplačni brezžični internet. Bivate lahko v eni izmed petih sob s souporabo kuhinje in kopalnice. Vsaka soba je drugačna ter ima svoje unikatno ime: soba Jupi, soba Cockta, soba Jelšanka, soba Radenska in soba Pingo.

Na meji med istro in Krasom vas pričakuje Hostel Ociski raj 1

Naj vas soba Cockta popelje v mladostniška leta….(foto: facebook.com/HostelOciskiRaj)

 

 

Poskrbljeno je tudi za družine z otroci saj se pred hostlom nahaja igrišče za otroke. Tako otroci kot tudi njihovi starši pa so enostavno navdušeni nad različnimi živalmi, ki se prešerno sprehajajo pred hostlom. Vsak dan vas bodo pozdravile naše kokoške, kozice in poni, mucka in želvice.

Ko se boste udobno namestili, vam priporočamo, da začnete raziskovati okolico katera ponuja aktivnosti za mlade in mlade po srcu. Ni potrebno da imate veliko kondice, saj je v bližini hostla veliko sprehajalnih poti. Ker si pri nas lahko brezplačno sposodite kolesa, se lahko podate tudi na številne kolesarske izlete.

Vsi vemo, da je Slovenija dežela katera ima številne gradove, ki so nastali v različnih časovnih obdobjih zgodovine, ter so pomembni del bogate kulturne dediščine. Eden izmed takšnih gradov je mogočni grad Socerb, ki je od nas oddaljen le nekaj kilometrov. Prvi zapiski o gradu Socerb  segajo v srednji vek. Danes se iz gradu razprostira pogled na koprski kot tudi tržaški zaliv, vse okoliške kraje do Pirana. Grad pa je znan po še eni znamenitosti. In to je Sveta jama, kjer se v vhodni dvorani nahaja edina podzemna cerkev na območju Republike Slovenije. V tej jami je nekoč prebival puščavnik Sveti Socerb po katerem je naselje Socerb tudi dobilo ime.

Tudi dolina reke Glinščice je vredna ogleda saj se tukaj nahaja marsikatera kulturna in naravna znamenitost: slap Supet, nekdanji Rimski vodovod, cerkev sv. Marije na Pečeh. Skozi dolino reke Glinščice pa vodi tudi opuščena železniška trasa.

Lahko se pohvalimo, da je naš hostel pravi mali raj za vse ljubitelje plezanja v naravi. Zelo priznana plezališča kot so Mišja peč, Črni Kal ter Osp so od nas oddaljeni le 11 kilometrov. Gora Slavnik pa je tudi ena izmed številnih naravnih lepot, na katero se je vredno povzpeti.

Če ste ljubitelji golfa boste zagotovo obiskali Golf igrišče Lipica, kjer imajo razgibano igralno površino ter bogato ponudbo paketov. Po končanem igranju golfa je napočil čas za ogled Kobilarne Lipica, kjer poteka vzreja lipicancev. Plemeniti beli lipicanci pa so dandanes svetovno znani konjički.

Enostavno pa dan lahko preživite v enem izmed prelepih obalnih mest: Koper, Ankaran, Izola, Strunjan, Lucija, Portorož in Piran oziroma “skočite” v Trst na ogled gradu Miramare, ogled katedrale in gradu sv. Justa, ogled kompleksa protiletalskih zaklonišč imenovan Kleine Berlin ali pa si ogledate še ostale številne znamenitosti.

Na meji med istro in Krasom vas pričakuje Hostel Ociski raj 2

Priznano plezališče Črni Kal je le streljaj oddaljeno od našega hostla…(foto: hostel-ocizla.si)

 

Skratka idej kako aktivno preživeti vaš prosti čas v našem hostlu je več kot dovolj, zato nas hitro kontaktirajte in si rezervirajte svojo sobo.

Naj bo Hostel Ociski raj vaša naslednja dopustniška destinacija.

 

Hostel Ociski raj
Ocizla 1c
6240 Kozina

Kontakti:
Tel: +386(0) 40 874 745
E-mail: info@ociskiraj.si
Spletna stran: www.hostel-ocizla.si

Hišni red:
Prijava: od 16:00 do 22:00 ure
Odjava: do 10:00 ure

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.