Naslovnica Slovenija V Piranu in Portorožu poleti več kot 130 dogodkov

V Piranu in Portorožu poleti več kot 130 dogodkov

Avtor: Spletno Uredništvo

V piranski občini bo letos poletno dogajanje še bolj pestro kot običajno. V Portorožu in Piranu se bo namreč do konca septembra zvrstilo več kot 130 dogodkov, tradicionalnim prireditvam in festivalom pa se bo letos pridružil še cikel prireditev Poletje v Portorožu, ki bo ponudil brezplačno dogajanje za vse okuse vsak dan v juliju in avgustu.

V Piranu in Portorožu poleti več kot 130 dogodkov V piranski občini so se letos zares potrudili za živahno poletno vzdušje, prijetno druženje in obilico zabave (foto: Ubald Trnkoczy/TZP)

 

Od pričetka julija do konca septembra se bo v Portorožu, Piranu in zaledju občine zvrstilo več kot 130 dogodkov, med katerimi bo novost cikel brezplačnih dogodkov ‘Poletje v Portorožu’, ki bo pod okriljem Turističnega združenja Portorož (TZP) ponudil pestro dogajanje prav vsak dan julija in avgusta. Večina dogajanja bo potekala v Rožnem vrtu in na portoroški ploščadi, en koncert pa bo tudi na plaži.

“Ob ponedeljkih bo na sporedu kino na plaži, torki bodo rezervirani za jazz in blues ritme, srede pa bodo ponudile nastope mladih glasbenikov. Četrtki in sobote bodo namenjeni koncertom znanih domačih izvajalcev, pridružile pa se jim bodo tudi nekatere tuje skupine z vrhuncem 15. avgusta, ko bodo na velikem koncertu na portoroški plaži nastopili Vasco Rossi tribute band & Maurizio Solieri.

Teden se bo zaključil s folklorno-glasbenimi večeri, kjer bodo nastopili svetovni prvak v diatonični harmoniki Denis Novato in člani Folklornega društva Val. Ob ponedeljkih, sredah in petkih bo poskrbljeno za pester otroški program, organizirani pa bodo tudi trije plesni večeri. Otroški program bo potekal ob 20.00 v Rožnem vrtu, plesni večeri v znamenju tanga in karibskih plesov pa bodo 5. julija ter 2. in 9. avgusta na ploščadi,” so napovedali na s TZP. 

Ljubitelji glasbe si bodo lahko brez vstopnine ogledali koncerte Neishe, Anike Horvat, Avtomobilov, Pliša, Soulfingersov, O.I. & B. Zucchero Tribute band in Bande Berimbau. Nastopili bodo še Goran Bojčevski Trio, WCKD Nation, Vasco Rossi tribute band & Maurizio Solieri, Belen Lopez & Fiesta Latina (Kuba), Joe Di Brutto, posebej zanimiva pa bo revija obalnih big bandov, kjer se bodo predstavili Špicikuc, 3 Big Band, Robert Vatovec Big band, En Big bend in Bend-it!

Na jazz in blues večerih v Rožnem vrtu pa bodo muzicirali Marko Churnchetz Trio feat. Jonathan Hoard, Milizza – Tribute to Sting and Police, Blaž Vrbič Trio, Mali Oglasi, Mono, Blue Angel Gang, Okustični in Tomi Purich Trio z gosti. »Z dogodki pod skupnim naslovom Poletje v Portorožu želimo obogatiti poletno dogajanje na naši destinaciji in zagotoviti, da pri nas ne bo nikomur dolgčas.

Pričakujemo uspešno poletno sezono, kar nakazujejo tudi dobri rezultati prve polovice junija,« je napovedal mag. Igor Novel, direktor Turističnega združenja Portorož. Vzporedno s koncerti bodo potekale tudi večje festivalske prireditve, ko so 17. MIFF – mediteranski mednarodni folklorni festival, 41. Piranski glasbeni večeri, otroški festival Zrno soli, Jazz festival Piran, 39. Festival Melodije morja in sonca ter Solinarska šagra in slikarski Ex-tempore Sečovlje.

Letošnja novost bo tudi dvodnevni Festival Kanela bar, ki bo sredi julija na portoroško plažo pripeljal Big foot mamo, skupino prijateljev Danila Kocijančiča, Jakoba Kobala, Jureta Lesarja, Pera Lovšina, Španske borce, Heaven x, Kanela bar all stars band in skupine OK junior. “Ponovno bodo na sporedu tudi Praznik vina in česna v Novi vasi, Poletni festival Piran in teniški turnir ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open.

Dogajanje sredi avgusta bodo poleg že omenjenega velikega koncerta skupine Vasco Rossi tribute band & Maurizio Solieri popestrili še Gin Weekend in Portoroške noči, ki bodo letos ponudile koncerta skupine Cubismo (16. 8.), koncert Jana Plestenjaka in ognjemet (17. 8.). V drugi polovici avgusta bosta sledila še 18. Tartini festival in 17. Solinarski praznik.

V prinaski občini pa bo precej živahno tudi septembra, ko bodo poletno sezono raztegnili sklenili Festival obzidja, Ex-Tempore, Pomorski krst v Piranu ter Festival slovenskega filma v Portorožu. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.