Naslovnica Trendi V ospredju bodo spolni delikti v politiki, medijih in na sodiščih

V ospredju bodo spolni delikti v politiki, medijih in na sodiščih

Avtor: Spletno Uredništvo
V nedeljo, 19. februarja, zgolj teden dni po predvajanju zadnjega delu izjemno priljubljene serije ‘Primeri inšpektorja Vrenka’, na male zaslone RTV Slovenija prihaja tretja sezona domače TV-serije ‘V imenu ljudstva’. Štela bo osem novih oddaj in bo na sporedu ob 20 uri.
V ospredju bodo spolni delikti v politiki, medijih in na sodiščih

Ena redkih fotografij pred začetkom nove sezone ‘V imenu ljudstva’ (foto: FB Produkcijska skupina Mangrt)

S Službe za komuniciranje RTV Slovenija so sporočili, da bo tretja sezona priljubljene nanizanke ‘V imenu ljudstva’ v znamenju problematike spolne nedotakljivosti v sodobni družbi. Sicer bodo gledalci spremljali dve glavni zgodbi, ki se bosta med seboj prepletali, govora pa bo predvsem o (ne)moči sodnega procesiranja teh fenomenov, o poročanju medijev in o žrtvah spolnih zlorab.

»Tudi v tretji sezoni serije ‘V imenu ljudstva’ ima glavno vlogo Ajda Smrekar, ki igra odvetnico Niko Ogrin, Rok Vihar igra Boruta Zalarja, izjemnega odvetnika ter Nikinega partnerja, Gaja Filač je upodobila lik Žive Bajc – mlade študentke novinarstva, Irena Šmuc v podobi Mojce Funkl je poseben lik, nekoliko cinična, deluje nekoliko moško in reševanje problemov ali doseganje ciljev s fizično silo ji niso tuji.

Boris Hafner, ki ga upodobi Radoš Bolčina, je generalni javni tožilec ter človek na misiji reševanja Slovenije, Mare Pretnar (Uroš Fürst) pa je urednik časopisa, za katerega dela Živa Bajc,« so glede igralskih vlog pojasnili z RTV Slovenija. Dodali so še, da se v presekih različnih perspektiv in interpretacij zrcalijo generacijske in osebne razlike, kot tudi različne stopnje senzibilnosti za vprašanja spolne nedotakljivosti v današnji moderni družbi.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.