Naslovnica Gospodarstvo V Milanu se je zaključil svetovni gospodarski forum WOBI

V Milanu se je zaključil svetovni gospodarski forum WOBI

Avtor: Spletno Uredništvo

Na svetovnem gospodarskem forumu WOBI, ki ga je pravkar gostil Milano, je Slovenijo tudi tokrat zastopala javna agencija Spirit Slovenija. Slednja je na posodobljenem razstavnem prostoru pod sloganom ‘I feel Slovenia. Green. Creative. Smart’, italijanskim in tujim podjetjem predstavila prednosti poslovanja in investiranja v Sloveniji. Letos je bil delovni naslov foruma ‘Super minds’ in temu primerno je zanimivosti naše države predstavljal tudi humanoidni robot Nao.

V Milanu se je zaključil svetovni gospodarski forum WOBIHumanoidni robot Nao je navdušil obiskovalce, za prihodnji forum pa bi ga lahko izdelali tudi v naravni človeški velikosti in ga poimenovali npr. ‘Janez’ (foto: Spirit Slovenija)

 

Javna agencija SPIRIT Slovenija na World Business Forumu (WOBI) promovira Slovenijo že od leta 2012. Italija je namreč ena najpomembnejših trgovinskih partneric Slovenije in je že nekaj let na drugem mestu tako po izvozu, kot tudi po uvozu blaga. O obsegu slovensko-italijanskega gospodarskega sodelovanja zgovorno priča podatek, da je bilo v zadnjih 8 letih v Sloveniji ustanovljenih več kot 2000 podjetij z italijanskim kapitalom. Italija obenem predstavlja peto najpomembnejšo investitorico v Sloveniji in z 1.192,3 milijona EUR vrednosti neposrednih naložb predstavlja 7,9 % skupne vrednosti vseh tujih neposrednih naložb v Sloveniji v letu 2018.

Slovenski razstavni prostor na WOBI-ju je letos še posebej izstopal, predvsem zaradi nove vizualne podobe ter interaktivnosti, kar se je odrazilo v precej povečanem obisku. Svoj delež na slovenski stojnici je prispeval tudi humanoidni robot Nao. Letošnji forum je v Milano privabil več kot 2.800 vodstvenih kadrov iz Italije, držav EU in ostalega sveta. WOBI so obiskali direktorji, podjetniki, inovatorji, športniki in drugi znani posamezniki, organizatorji pa so udeležencem predstavili najnovejša znanja, trende in izkušnje s področij vodenja, upravljanja, strategij, čustvene inteligence, kreativnosti, inovativnosti ter marketinga.

Tema letošnjega foruma je bila ‘Super minds’, oziroma kako učinkovito spodbujati razvoj in potencial ljudi ter njihovo delovanje uspešno povezati s tehnologijo. Med letošnjimi govorci na dogodku so bili Simon Sinek (vodilna globalna avtoriteta na področju organizacije), Jimmy Wales (ustanovitelj Wikipedije), Stew Friedman (ustanovitelj Wharton Leadership programa), Mark Webber (nekdanji avstralski voznik formule ena), Zoe Chance (profesorica na Yale School of Management) in Hal Gregersen (izvršni direktor na MIT Leadership Center).

Govorci so udeležencem foruma predstavili razvoj in zadnje trende na področju kompetenc za vodenje, čustvene agilnosti, načinov vplivanja in uvajanja sprememb v organizacijo, spodbujanja inovativnosti in kreativnosti zaposlenih, grajenja najboljših timov, razvoja človeškega kapitala ter povezovanja s tehnologijo – vse to naj bi bilo ključno za uspeh poslovanja v prihodnosti.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.